Košarka

FIBA Europe: Kraj sezone za Euroligu za žene, kao i za muški i ženski Eurokup

Sportnet, Branimir Korać • petak, 13.03.2020.
FIBA Europe: Kraj sezone za Euroligu za žene, kao i za muški i ženski Eurokup
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Upravni odbor FIBA Europe je na sjednici od 13. ožujka donio važne odluke u vezi klupskih natjecanja, a nastavno na razvoj pandemije koronavirusa.

Konkretnije, odlučeno je da se neće nastaviti sezona za sva klupska natjecanja u organizaciji FIBA Europe (EuroLeague Women, EuroCup Women i FIBA Europe Cup).

U narednim tjednima, na temelju razvoja situacije s pandemijom i na temelju budućih odluka FIBA-e o košarkaškim natjecanjima, Odbor će donijeti potrebne odluke u vezi sa statusom ovih natjecanja u sezoni 2019./2020.

Sastankom koji je održan putem video konferencije zbog ograničenja putovanja nametnutih pandemijom, predsjedao je predsjednik FIBA Europe Turgay Demirel, a prisustvovali su mu i predsjednik FIBA-e Hamane Niang, glavni tajnik FIBA-e Andreas Zagklis i izvršni direktor FIBA-e Europe Kamil Novak.

Obraćajući se odboru gospodin Demirel je podsjetio sve prisutne da FIBA Europe stavlja zdravlje i sigurnost svojih glavnih dionika – igrača, trenera, navijača, medija – na prvo i najvažnije mjesto: "Kako vlade pokušavaju poduzeti mjere za obuzdavanje pandemije, svi stručnjaci jasno preporučuju otkazivanje sportskih događaja kako bi zauzdali širenje virusa. Slijedili smo preporuke stručnjaka."

Nakon zahtjeva brojnih nacionalnih saveza i budući da se širenje pandemije koronavirusa ne može predvidjeti, Upravni odbor FIBA-e Europe se također složio da će pratiti situaciju i do travnja odlučiti o eventualnom odgađanju ili izmještaju svih nadolazećih ljetnih događaja.

U priopćenju FIBA-e Europe se ne spominje Basketball Champions League, no regularni dio natjecanja BCL-a je nedavno završio te se još trebaju odigrati utakmice završnice, počevši s četvrtfinalima.

AUTOR: Hrvatski košarkaški savez

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!