Nogomet

Subašić: 'Gledam sve utakmice iz Rusije osim finala'

Matej Kačan • nedjelja, 29.03.2020.
Subašić: 'Gledam sve utakmice iz Rusije osim finala'
Foto: Pixsell

U razgovoru za Novi list je svoje dane u samoizolaciji u rodnom Zadru prokomentirao bivši reprezentativni vratar i srebrni iz Rusije Danijel Subašić...

Dane koronavirusa i izolacije je HRT svojim gledateljima odlučio malo olakšati pa se u popodnevnim satima vrte snimke utakmica hrvatske reprezentacije sa Svjetskog prvenstva 2018., a njih gleda i Danijel Subašić koji je za Novi list prokomentirao utakmice i dane samoizolacije.

"Gledao sam obje utakmice, gledat ću sve osim vjerojatno finala. To ne želi proživjeti još jednom, bilo mi je tada dosta tuge. Prvi put u miru gledam te utakmice s Danskom i Rusijom. Teške su za gledati, a kamoli igrati. Ljepše mi je kad znam kako će završiti, ha, ha... Opet sam in, ljudi su me već zaboravili, a sad sam se digao iz pepela jer nemaju što gledati", raspoloženo će "Suba".

Subašić je stigao u Zadar prije zatvaranja svega pa je u samoizolaciji s obitelji, a prokomentirao je i kako mu prolaze dani.

"Stigao sam u Zadar privatnim avionom jer sam htio izbjeći zarazu na aerodromima. Sad sam na miru, s obitelji, ne izlazimo nigdje, ni s kim se ne viđamo, samo nas troje i mir Božji. Odem do garaže, bacim smeće i to je to, u krugu zgrade, nemam doticaja ni s kim. Ujutro odradim trening, malo se poigram sa sinom pa svi zajedno ručamo, poslijepodne malo odmorimo, gledamo neke filmove ili serije, a ponekad kasno navečer odem sam trčati u šumu kada nema nigdje nikoga."

Suba se čuje s bivšim suigračima iz reprezentacije, a otkrio je i zašto nije otišao iz Monaca u kojem je pao u drugi plan pa uglavnom sjedi na klupi.

"Nama koji imaju obitelji je lakše, samcima je puno teže sve ovo izdržati. Svi treniramo po programima, znamo svaki dan što trebamo raditi. Jedno je trenirati kod kuće, a odraditi pravi trening nešto sasvim drugo. A baš sam bio u super formi. Doduše, možda nije ni loša ova stanka, dulje ću trajati. Još ću ja braniti, to je sigurno, u Monacu ili negdje drugdje, ali mlad sam još. Evo, Buffon je potpisao s Juventusom novi ugovor, a ima 42 godine. Ja sam još mlad, tek mi je 35, sad sam u najboljim vratarskim godinama. Šalim se malo, ali imao sam stvarno dobrih ponuda, zadnja je bila ona od Seville. No sve su te ponude stigle u razdoblju kad sam bio ozlijeđen, a ja nisam tip koji će varati ljude. Nisam htio nigdje ići dok sam bio ozlijeđen, a i u Monacu sam pogoršao ozljedu jer se nisam štedio", iskreno će Subašić.

FOTO: Petar Glebov/PIXSELL

#ostanitedoma

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!