Nogomet

Toplak o Interu: 'HNL nije za početnike, bio je to amaterski pristup i na kraju je ispao potpuni promašaj'

Mihaela Bradovski • utorak, 14.04.2020.
Toplak o Interu: 'HNL nije za početnike, bio je to amaterski pristup i na kraju je ispao potpuni promašaj'
Foto: Pixsell

Samir Toplak bio je jedan od zaštitnih znakova Intera iz Zaprešića, sve dok ga na klupi nije zamijenio zahtjevom ulagača Željko Petrović. Pokazalo se to kao loš izbor...

Samir Toplak održavao je godinama Inter u najvišem rangu, bio je najzaslužniji što je klub sa skromnim kadrom ostajao u ligi. No na kraju je morao otići.

"Oni koji su došli u Inter i tražili moj odlazak, podcijenili su kvalitetu HT Prve lige. Svi misle da kada vide Messija na TV-u da mogu biti kao on, ali tek sada će se vidjeti kakav smo posao odrađivali mi koji smo dobili po dvije plaće u šest mjeseci. Inter je bio osmi, a sada je na dnu s Varaždinom bodovno poravnat. Ne želim se naslađivati jer sam dugo radio u Interu, ali svatko vodi svoju brigu, ja sam usredotočen na Varaždin i ostanak u ligi", kaže Toplak za Sportske novosti.

Toplak dodaje kako je napravljena velika greška u selekciji gdje su se u Interu nepotrebno odrekli dijela jako bitnih igrača.

"Odreći se nekih igrača bio je potpuno krivi potez, a selekcija je bila loša. Odjednom su se u kadru našla tri lijeva beka, šest zadnjih veznih, a na klupi se krpalo da sjede i samo po trojica igrača od čega dvojica juniora. HNL nije za početnike, bio je to amaterski pristup i na kraju je ispao potpuni promašaj. Svaki trener ima svoj način rada i vođenja momčadi, ali nisam još vidio da se trenira samo jednom dnevno."

Toplak dodaje da je Velibor Kvrgić napravio ipak dobrih stvari za Inter, a Branku Laljku ništa ne zamjera.

"Nisam u kontaktu s Kvrgićem otkako sam napustio Inter, ali dok sam bio tamo, suradnja je bila vrlo korektna. Kvrgić je Interu sigurno donio više od Petrovića, financijsku situaciju je barem donekle popravio, ali izostao je rezultat. Branku ništa ne zamjeram, on je napravio stvarno puno toga dobroga uza Inter. Rekao mi je da se borio do samog kraja za moj ostanak i vjerujem mu."

Sada je u Varaždinu i bori se ostaviti Varaždince i najvišem rangu. Neće imati jednostavan posao u nastavku natjecanja.

"Uvjeren sam da će se sezona nastaviti, a mi ćemo biti spremni. Najvažnije je da smo uhvatili priključak s Istrom i Interom, a igranje bez navijača nama će dosta štetiti jer obje ključne utakmice za opstanak igramo kao domaćini. Imamo dobar kadar, puno nam je donio dolazak znalca kao što je Teklić i nije mi jasno da Hajduk ne može istrpjeti takvog znalca i pružiti mu priliku u kontinuitetu.U Varaždinu će se i sljedeće sezone igrati prvoligaški nogomet, ovaj grad to zaslužuje."

#ostanitedoma

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!