Ostali sportovi

NFL otkazala svoje četiri utakmice u Londonu

Matej Kačan • ponedjeljak, 04.05.2020.
NFL otkazala svoje četiri utakmice u Londonu

NFL je objavila kako se četiri utakmice koje su se u novoj sezoni trebale održati u Londonu otkazuju te će se iste odigrati na američkom tlu zbog opasnosti i mjera protiv koronavirusa...

Po prvi put nakon 2006. godine NFL utakmice se sljedeće sezone neće igrati u Londonu. Liga je odlučila otkazati četiri utakmice u britanskom glavnom gradu koje su se trebale igrati na Wembleyju i Tottenhamovom stadionu.

Razlog je, naravno, opasnost od koronavirusa i vrlo težak zadatak organiziranja utakmica lige na drugom kontinentu uslijed pandemije. Utakmice će se odigrati na američkom tlu na stadionima ekipa koje su trebale igrati u Londonu, a na dvije utakmice na Wembleyju su trebali igrati Jacksonville Jaguarsi.

Također, otkazuje se i jedna utakmica koja se trebala odigrani na meksičkom Azteca stadionu te će se i ona odigrati u SAD. Povjerenik NFL-a Roger Goodell je odluku donio nakon konzultacija s dioničarima lige, a u razgovore su bili uključeni klubovi iz lige, lokalne vlasti i zdravstveni autoriteti.

S odlukom su se složili i gradonačelnik Londona Sadiq Khan i predsjednik Tottenhama Daniel Ley koji su odluku nazvali teškom, ali i nužnom u ovim trenucima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!