Košarka

Bivša Williamsonova agentica: 'Zion je primao ilegalne povlastice od Dukea, Nikea i Adidasa'

Matej Kačan • nedjelja, 10.05.2020.
Bivša Williamsonova agentica: 'Zion je primao ilegalne povlastice od Dukea, Nikea i Adidasa'

Bivša agentica za marketing Ziona Williamsona Gina Ford na sudu je priložila dokumente koji tvrde da je Williamson primao ilegalni novac od Dukea, Adidasa i Nikea dok je bio na koledžu...

Nazire se nova velika afera u NBA koja bi mogla biti novi udarac na ionako poljuljan ugled sveučilišne NCAA lige. Naime, prema NCAA pravilima igrači na sveučilištu ne smiju primati nikakav novac te moraju igrati strogo amaterski.

Zato je NCAA na udaru kritika jer zarađuje ogroman novac na proizvodu koji produciraju igrači kojima ne ostaje ništa pa zato ove godine imamo nekoliko srednjoškolskih prospekata koji će radije u razvojnu G-league nego na sveučilište.

Nova afera se tiče nove mlade NBA zvijezde Ziona Williamsona koji je u ligu stigao nakon godinu dana na Dukeu kao "novi LeBron" i prvi izbor New Orleans Pelicansa na draftu. Williamson je već godinama mlada zvijezda, a po dolasku u ligu i prelaska u profesionalce je potpisao veliki ugovor s Nikeom, ali se čini kako je i prije primao ilegalan novac i darove.

Williamsonova bivša agentica zadužena za marketing Gina Ford sudu je priložila dokumente koji inkriminiraju mladu zvijezdu te njegovo sveučilište Duke, kao i proizvođača sportske opreme Adidas i Nike koji su ga navodno ilegalno obasipali novcem, darovima i beneficijama.

Ovo je već poznata i pomalo tabu tema koja desetljećima prate sveučilišta koja često ilegalnim darovima privlače najbolje prospekte u svoje programe, ali rijetko išta s imenima dođe u javnost. Zato će biti zanimljivo pratiti razvoj situacije koja se tiče Williamsona koji bi u budućnosti trebao biti lice NBA lige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!