Rukomet

Hrvatska domaćin Europskog juniorskog prvenstva za rukometaše u siječnju 2021.

Sportnet, Branimir Korać • petak, 26.06.2020.
Hrvatska domaćin Europskog juniorskog prvenstva za rukometaše u siječnju 2021.
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Nakon što su Austrija i Italija (Innsbruck i Brixenn) nedavno odustali od domaćinstva Europskog juniorskog rukometnog prvenstva 2020. godine, Hrvatski rukometni savez se kandidirao za domaćinstvo tog natjecanja na osnovu međunarodnog tendera i uspio ga dobiti u konkurenciji uz Izrael i Italiju.

Prvenstvo će se održati od 7. do 17. siječnja 2021. godine u Poreču. To je sjajna prilika hrvatskim juniorima za još jedan iskorak i potvrdu vrijednosti na međunarodnoj sceni. Riječ je o igračima koji su prošle godine igrali kadetsko Svjetsko prvenstvo u Sjevernoj Makedoniji gdje su osvojili 10. mjesto.

Podsjećamo, pravo nastupa na tom prvenstvu ima 16 reprezentacija. Hrvatska je svrstana u skupinu s Francuskom, Portugalom i Austrijom. Prvenstvo se prvobitno trebalo održati od 13. do 23. kolovoza 2020. godine u Italiji i Austriji (Innsbrucku i Brixennu). Nakon pandemije koronavirusa, EHF je prvenstvo odgodio za period od 7. do 17. siječnja 2021. godine u Austriji i Italiji. Budući da su te dvije države nakon svega, ipak odustale odustale od organizacije prvenstva, Hrvatska je ponudila najpovoljnije uvjete i uspjela dobiti to natjecanje na međunarodnom natječaju.

O svim detaljima više u danima koji slijede.

AUTOR: Hrvatski rukometni savez

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!