Vodeni sportovi

Bajić: 'Mislima smo već bili u polufinalu gdje nas čeka teška i neizvjesna utakmica'

Sportnet, Branimir Korać • subota, 27.06.2020.
Bajić: 'Mislima smo već bili u polufinalu gdje nas čeka teška i neizvjesna utakmica'
Foto: Pixsell

Vaterpolisti Mladosti slavili su i u uzvratnoj utakmici s POŠK-om te potvrdili plasman u polufinale Prvenstva Hrvatske.

Žapci su pobijedili rezultatom 15:4 (3:1, 4:1, 4:1, 4:1) u utakmici koja se igrala na otvorenom bazenu Šalata. Najučinkovitiji u zagrebačkoj momčadi bili su Lovre Miloš i Luka Bukić s po četiri pogotka.

"Mislima smo bili već u polufinalu gdje će nam protivnik najverojatnije biti splitski Jadran. Bit će to teška i neizvjesna utakmica s vrlo dobrom ekipom i kvalitetno polufinale. Očekujem da budemo pravi i uđemo u finale", izjavio je trener Mladosti Zoran Bajić.

Nakon sinoćnje utakmice s POŠK-om i pobjede 21:4, vaterpolisti Mladosti i u uzvratnoj su utakmici pokazali veliku razliku u kvaliteti u odnosu na goste iz Splita. S POŠK-om su odigrali dvije utakmice u manje od 15 sati te kombinirano zabili 36 pogodaka, a primili samo osam. Pauzu izazvanu koronavirusom trener Zoran Bajić dobro je iskoristio za pripremu momčadi koja raspoloženom igrom u nastavku sezone najavljuje borbu za nove trofeje.

"Zadovoljni smo rezultatom, trener je dao priliku nama mlađim igračima i pozvao par juniora, a mislim da rezultat govori da je dobro odigrano. Bilo je nekih grešaka, ali sada se okrećemo srijedi i utakmici polufinala", izjavio je nakon utakmice Tomislav Stipo Samardžić.

Za Mladost su igrali Ivan Marcelić, Cosmin Radu, Lovre Miloš (4), Toni Bušić (1), Luka Bajić, Luka Bukić (4), Franko Lazić (1), Alex Bowen (1), Matias Biljaka (2), Konstantin Kharkov (1), Luka Brčić (1), Jerko Anzulović i Marko Miškić i Tomislav Stipo Samardžić.

Utakmica polufinala igra se u srijedu, 1. srpnja na vanjskom bazenu Mladosti, a protivnik će biti pobjednik susreta Jadrana i Primorja. Ulaz na utakmicu je besplatan uz pridržavanje protuepidemijskih mjera za gledatelje.

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Prvenstvo Hrvatske

četvrtfinale

Primorje EB9:13Jadran Split
Solaris14:5Mornar BS
Galeb4:23Jug AO
Jug AO20:5Galeb
POŠK4:21Mladost
Mladost15:4POŠK
Jadran Split14:10Primorje EB
Mornar BS9:11Solaris

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!