Nogomet

Kutak za kladioničare: Lokomotiva i Sevilla idu po pobjedu, puno golova na susretu Arsenala i Tottenhama

Jan Šneler • nedjelja, 12.07.2020.
Kutak za kladioničare: Lokomotiva i Sevilla idu po pobjedu, puno golova na susretu Arsenala i Tottenhama
Foto: Pixsell

Ponovno smo za kraj tjedna i kutak za kladioničare izdvojili tri nogometna para: Lokomotiva kod Slaven Belupa lovi povratak na drugo mjesto HNL-a, Sevilla želi Ligu prvaka pobjedom protiv Mallorce, a Arsenal gostuje kod Tottenhama u još jednom londonskom derbiju...

Slaven Belupo - Lokomotiva

Sama je završnica HT Prve Lige i Lokomotiva mora pratiti Osijek, odnosno upisati sve pobjede do kraja ako želi biti sigurna u drugo mjesto koje joj donosi nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka. S obzirom na to da je već jasno koje momčadi će ispasti iz Lige, odnosno koja od dvije će u dodatne kvalifikacije, većina nogometnih navijača nada se pobjedi Lokomotive.

Naravno ne zbog ljubavi prema klubu nego činjenici da bi u posljednjem kolu Osijek i Lokomotiva u direktnom ogledu odlučivali o drugom mjestu. Trenutno Osijek ima utakmicu više i dva boda više, odnosno u slučaju današnje pobjede Lokomotive, zagrebačka momčad imala bi bod prednosti.

Slaven Belupo je osigurao ostanak, oni su već klasično blizu sredine tablice i pravog motiva danas nemaju, osim možda "osvete" zbog poraza u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa. Očekujemo pobjedu Lokosa i nastavak borbe za drugo mjesto.

Prognoza: Pobjeda Lokomotive

Koeficijenti (Supersport): Slaven Belupo @5.10, neriješeno @3.80, Lokomotiva @1.85

Tottenham - Arsenal

Na rasporedu je londonski derbi, točnije derbi sjevernog Londona u kojem obje momčadi imaju dosta problema. Arsenal je doduše u nešto boljoj formi, dok Tottenham jako teško može spojiti više dobrih utakmica. Stanka zbog koronavirusa posebice teško je pogodila Spurse koji samo padaju na ljestvici i sada se nalaze na doista slabom 10. mjestu.

Obje momčadi nadaju se nastupu u europskim natjecanjima, mada je sve izglednije da neće uspjeti doći do željenog petog mjesta koje bi vodilo u Ligu prvaka u slučaju da Sud u Lausannei potvrdi suspenziju Manchester Cityja.

Kao što imaju velikih problema u samoj igri, tako obje momčadi imaju dosta problema u obrani, naročito Arsenal koji nema prvog vratara Bernd Lena, a i obrana je načeta suspenzijama i ozljedama. Očekujemo borbenu utakmicu u kojoj će obje ekipe ići na pobjedu, a samim time vjerujemo da će susret završiti s više od dva pogodaka.

Prognoza: Više od 2.5 golova

Koeficijenti (Supersport): Manje od 2.5 @1.85, Više od 2.5 @1.85

Sevilla - Mallorca

U 36. kolu La Lige sastaju se Sevilla i Mallorce, dvije momčadi s potpuno različitim motivima u današnjem susretu. Domaćin je u sjajnoj poziciji i mogao bi večeras napraviti ključan posao prema osiguravanju nastupa u Ligi prvaka. S druge strane, Mallorca je vrlo blizu ispadanja i svaki bod im je presudan.

Sevilla ima zahtjevna dva susreta do samog kraja, gostovanje kod Real Sociedada i dočekuje Valenciju na domaćem terenu te bi večeras trebali doći do slavlja i mirne završnice. Mallorca još uvijek gaji neke nade, ali raspored im ne ide u korist i prilično je izgledno da bi se vrlo brzo mogli oprostiti od prvoligaškog društva.

Premda domaća momčad ima nekih manjih problema s ozljedama, vjerujemo kako će riješiti pitanje pobjednika na vrijeme i osigurati si nešto mirniju završnicu prvenstva i dovoljno priprema za završnicu Europske lige koja slijedi u kolovozu.

Prognoza: Sevilla pobjeđuje s dva ili više golova razlike

Koeficijenti (Supersport): Sevilla f2 @2.20

Ukupni koeficijent: @7.53

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!