Košarka

Žilavec: 'Vjerujem da ćemo na kraju svi skupa biti zadovoljni'

Matej Kačan • utorak, 14.07.2020.
Žilavec: 'Vjerujem da ćemo na kraju svi skupa biti zadovoljni'
Foto: Pixsell

Direktor KK Zadar Željko Žilavec se osvrnuo na situaciju u klubu koji još nije doveo nijednog novog igrača, a dodatno je pojasnio i status sportskog direktora Branimira Longina...

Kad je Veljko Mršić predstavljen kao novi trener KK Zadar, kazao je kako će kroz dva tjedna biti definirano 90 posto rostera. Prošlo je već dvadesetak dana, ali Zadar nije doveo nijednog novog igrača i po tome je iznimka u abaligaškom društvu.

Produžili su ugovore Martin Junaković i Dominik Mavra uz Domagoja Vukovića koji je to učinio i ranije, ali novih lica na Višnjiku nema. No direktor kluba Željko Žilavec smatra kako nema razloga za paniku i da se na rosteru temeljito radi.

"Nisam čovjek koji će nagliti s nekim odlukama. Doduše, kada se radi o igračkim prinovama te odluke i nisu sasvim do mene. U klubu postoji struka koja je zadužena za te stvari. Ono što mogu reći je kako se u ovim trenucima razgovara i pregovara s raznim igračima. Imamo opcije A, B i C i mislim kako će struka, na čelu s trenerom Mršićem, najbolje ocijeniti koga dovesti. Ono što sad mogu reći je kako mislim da ćemo imati razloga za zadovoljstvo", kazao je Žilavec za Sport 023.

Osim nedostatka pojačanja, nejasna je i upravljačka struktura kluba i status sportskog direktora Branimira Longina. Njemu je 1. srpnja istekao ugovor, ali Longin nastavlja raditi u klubu bez produženja ugovora.

"Mi vodimo računa o interesima kluba. Stvari, s obzirom na trenutni status Branimira Longina, funkcioniraju najnormalnije i ne vidim razloge za natpise iz medija da je klub obezglavljen i slično. Dapače, normalno se radi i mislim da će buduće akvizicije kluba biti dokaz toga. Špekulacije su u Zadru sastavni dio života, međutim, smatram ako stvari normalno funkcioniraju da formalnosti nisu toliko odlučujuće. Naravno da bi i mi svi htjeli da je sve sređeno. I ja vjerujem da će tako i biti. U ovoj situaciji ne bih rekao da plutamo ine znamo gdje idemo. Svaka čast Brani koji se stavio na raspolaganje. Njegov status ne bi trebao nikoga zabrinjavati u smislu da neće sve biti odrađeno kako treba", objašnjava direktor.

Ono što je Žilavec posebno naglasio jest to da nekakva jezgra postoji s igračima od prošle sezone s kojima su produženi ugovori što je bila prva i najveća želja kluba, a na tome će se graditi sve dalje.

"To su prije svega Dominik Mavra i Domagoj Vuković. Martin Junaković produžio je ugovor i to je ono što je najbitnije. Sve drugo polako ćemo graditi. Neki klubovi u javnost plasiraju informacije kako je su potpisali nekog igrača pa taj na kraju ne dođe. Mi smo po tom pitanju dosta pažljivi i prema sebi i prema javnosti. Ali siguran sam kako ćemo na kraju biti svi zadovoljni", ponovio je Žilavec za kraj.

ABA liga

1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaABA ligaZadar
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!