Rukomet

Červar: 'Vori ima veliku šansu, prošao je velike klubove i zna kako je rastao'

Mihaela Bradovski • petak, 24.07.2020.
Červar: 'Vori ima veliku šansu, prošao je velike klubove i zna kako je rastao'
Foto: Pixsell

Lino Červar dugo je radio u Zagrebu, jako dobro poznaje sve vezano uz klub, ali dobro poznaje i Igora Vorija koji je sjeo na klupu hrvatskog prvaka...

Još jedan bivši reprezentativac prebacio se u trenerske vode. Igor Vori preuzeo je PPD Zagreb na zadovoljstvo Line Červara,

"Drago mi je da je i Vori među trenerima, volim vidjeti da moji igrači tako razmišljaju, to je dobro za rukomet. Tu su još i Balić, Metličić, Šola, Dominiković, Špoljarić, Tonči Valčić, kreće i Lacković, a vjerujem da će postati dobri treneri jer imaju sve preduvjete. Kako će se nositi s tim izazovima, vrijeme će pokazati", kaže Červar za Sportske novosti.

Posebno velik izazov je pred Vorijem koji u Zagrebu neće imati lagan posao, a osim toga to mu je trenerski debi.

"Ima veliku šansu, prošao je velike klubove i zna kako je rastao. Vidjet ćemo što će biti, nije sve tako jednostavno kao što se čini. Moraš biti rođen s trenerskim genom, ako nisi taj, nećeš ništa niti napraviti. Možeš sve raditi po knjigama, ali to ne znači da ćeš biti dobar trener. Trener je prvi čovjek u sustavu i njegova vizija je jedina bitna. Moraš imati vjeru u sebe i u uspjeh, s tim se mnogi teško nose."

Što se tiče Zagreba, Červar je uvjeren kako se moraju više tražiti domaći igrači.

"Zagreb će biti jak kada bude imao uglavnom hrvatske igrače. Moraju se naći, makar žrtvovati sezonu ili neke stvari da bi se dobilo ono što je bitno. Ne treba pasti u zamku da će Zagreb izbaciti iz natjecanja jer je bez rezultata, Zagreb će uvijek biti dobar klub i ako danas nije dobar, ne znači da sutra neće biti. 2015. godine je Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj i mi moramo stvarati igrače. Moramo biti svjesni da dio ovih nositelja od danas tada neće moći igrati, a što ako nemamo njihove zamjene?"

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

SEHA liga, skupina A

1Motor Zaporožje 10314:274+4024
2Vardar Skoplje 10319:291+2824
3Prešov 10262:242+2015
4Vojvodina 10269:265+415
5Nexe Našice 10299:268+3112
6BSU 10235:358-1230

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!