Nogomet

Ferencvaroš šokirao Celtic, Omonia bolja od Legije

Jan Šneler • četvrtak, 27.08.2020.
Ferencvaroš šokirao Celtic, Omonia bolja od Legije

Kompletirano je drugo pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka, a iznenađujućih rezultata bilo je na pretek...

Kao što se očekivalo, odluka da se susreti kvalifikacija u ovoj fazi igraju na jednu utakmicu pokazala se kobna za dosta favorita. U jednoj utakmici sve je moguće, a ispadanje iz daljnje faze kvalifikacija osjetili su momčadi poput Celtica ili Legije iz Varšava koji su redoviti sudionici europskih natjecanja.

Celtic je na svom terenu poražen od mađarskog Ferencvaroša. Bez obzira na bolju igru i daleko kvalitetnije prilike, škotski sastav nije bio precizan, a večeras je naletio na momčad koja je bila klinički točna.

Ferencvaroš je poveo u sedmoj minuti preko Davida Sigera i brzo se povukla u svoju polovicu igrališta. Izdržali su do 53. minute kada izjednačuje Ryan Christie. Ipak, konačnih 1:2 postavlja Tokmac Nguen u 75. minuti.

Molde, koji je mogući protivnik Dinama u trećem pretkolu, slavio je s 2:1 na gostovanju kod Celja za koji igra mala hrvatska kolonija. Prvak Slovenije nastavit će put u Europskoj ligi, slično kao i prvak Moldavije Šerif koji je istim rezultatom poražen od Qarabaga. Kod Celja Vizinger i Ćalušić odigrali su cijelu utakmicu, a Dangubić je u 85. minuti ušao umjesto Božića.

Zoran Zekić nije uspio svladati vrlo opasnu momčad iz Azerbajdžana. Ozobić je kod Qarabaga odradio 70 minuta, Lukić kod gostiju cijelu utakmicu, Boban je igrao do 74. minute, a Mioč prvo poluvrijeme. Veliko iznenađenje priredili su ciparska Omonia i bjeloruski Dinamo Brest. Omonia je s 2:0 nakon produžetaka svladala varšavsku Legiju s Domagojem Antolićem na travnjaku, dok je Dinamo Brest s 2:1 bio bolji od Sarajeva. Mirko Oremuš kod Sarajeva izašao je u sudačkoj nadoknadi, a Hrvoje Miličević igrao je svih 90 minuta.

Od ostalih susreta izdvojimo lagane pobjede Maccabija protiv Suduve (3:0) i Young Boysa protiv Klaksvika (3:1). Kardum, Pušić i Tadić kod Suduve odigrali su cijelu utakmicu, a Švrljuga je ušao na poluvremenu. Što se tiče puta neprvaka, AZ Alkmaar je tek nakon produžetaka svladao Viktoriju Plzen s 3:1. Rezultatom nakon prvih 90 minuta bio je 1:1.

Liga prvaka, 2. pretkolo, champions route:
Celje - Molde 1:2
Qarabag - Šerif Tiraspol 2:1
Suduva - Maccabi Tel Aviv 0:3
Ludogorec - Midtjylland 0:1
Dinamo Brest - Sarajevo 2:1
Legia - Omonia 0:2
Celtic - Ferencvaroš 1:2
Young Boys - Klaksvik 3:1

Liga prvaka, 2. pretkolo, league route:
AZ Alkmaar - Viktoria Plzen 3:1

Liga prvaka, kvalifikacije

2. pretkolo

PAOK3:1Bešiktaš
Tirana0:1Crvena zvezda
AZ Alkmaar3:1 *Viktoria Plzeň
Celje1:2Molde
Qarabağ2:1Šerif Tiraspol
Suduva0:3Maccabi Tel Aviv
Lokomotiva0:1Rapid Beč
Ludogorec Razgrad0:1Midtjylland
CFR Cluj5:6 **Dinamo
Dinamo Brest2:1Sarajevo
Legia Varšava0:2 *Omonia
Young Boys3:1Klaksvik
Celtic1:2Ferencvaros

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!