SEHA liga, doigravanje, četvrtfinale - uzvrati, 29.08.2020, 20:15 h
Vardar Skoplje
Vardar Skoplje 25:26 Nexe Našice
Nexe Našice

Samo sedam sekundi dijelilo je Nexe do izbacivanja Vardara i plasmana na Final Four SEHA lige

Branimir Korać • subota, 29.08.2020.
Samo sedam sekundi dijelilo je Nexe do izbacivanja Vardara i plasmana na Final Four SEHA lige

Rukometaši Nexea nisu uspjeli izboriti nastup na završnom turniru SEHA lige u zadru. Sedam sekundi prije kraja imali su rezultat koji ih je tamo vodio, ali Vardar je uspio doći do gola za prolaz...

Vardar ipak ide na završni turnir SEHA lige. Nakon velike bitke u Skoplju, Nexe je odnio pobjedu 26:25, ali to mu nije bilo dovoljno, Vardar je u Našicama slavio 31:30 i na više golova u gostima Makedonci prolaze na završni turnir.

Junak Vardara na kraju je bio Patryk Walczak koji je zabio gol za smanjenje na 26:25 sedam sekundi prije kraja susreta i takav poraz odveo je Vardar u Zadar.

Našičani su odigrali vrlo dobru utakmicu, vjerovali su u uspjeh i imali su pokriće za to. Vardar je imao dosta promjena u momčadi, vidjelo se to na igri, ali ipak na individualnu kvalitetu držao se u utakmici.

Makedonci su bolje krenuli u utakmicu i imali su već u prvom poluvremenu tri gola prednosti što nikako nije odgovaralo Horvatovim igračima. U 22. minuti Christian Dissinger zabio je za 11:8, no dobro reagiraju mlade snage Mileta i Pribetić te približavaju Našičane na gol zaostatka.

Do odlaska na odmor odvajanja više nije bilo, a Nexe se u potpunosti vratio na samom kraju prvog dijela golom Janka Kevića sa sedam metara za 13:13 na poluvremenu.

U drugo poluvrijeme ušlo se i dalje s laganom prednosti domaćina da bi kod 17:17 uslijedila dugačka stanka što se tiče realizacije, kao da se rezultat lomio i prelomio se na stranu Nexea. Nakon sedam minuta bez postignutog gola Rodin je zabio za 18:17 i Vardar više nijednom nije poveo.

Pet minuta prije kraja Našičani su došli do lijepih 24:20, ali nisu izdržali. Jagurinovski, Gadža i Čupić napravili su seriju 3:0, ali domaćin do poravnanja ipak nije došao.

Rasplet se dogodio u zadnjoj minuti, prvo je Walczak smanjio an 25:24 da bi na drugoj strani Jaganjac pogodio za plus dva. U zadnjem napadu Vardara, Čupić daje loptu na crtu za potpuno samog Walczaka koji lakoćom zabija za 26:25.

Makedonci su uspješno zaustavili zadnji napad Nexea, nakon isteka vremena Jaganjac je probao iz deveterca, ali nije pogodio i Vardar unatoč porazu prolazi na završni turnir.

Kod Nexea Moreno Car skupio je deset obrana, osam golova zabio je Halil Jaganjac, a pet Živan Pešić. Kod poraženih po pet golova zabili su Ivan Čupić i Christian Dissinger, a Lovro Jotić i Josip Vekić dodali su po dva gola.

Na završnom turniru Vardar će igrati 4. rujna od 20:30 sati protiv PPD Zagreba.

FOTO: SEHA liga

SEHA liga, doigravanje

četvrtfinale - uzvrati

RK Zagreb28:16Prešov
Motor Zaporožje28:33Meškov Brest
Vardar Skoplje25:26Nexe Našice

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!