Nogomet

Srbija upisala poraz i u Rusiji, Mađari u gostima iznenadili Turke

Mihaela Bradovski • petak, 04.09.2020.
Srbija upisala poraz i u Rusiji, Mađari u gostima iznenadili Turke

Odigrani su prvi susreti Lige nacija i u Ligama B, C i D, u Ligi B pobjedom su krenuli Rusija, Mađarska i Wales...

Liga B

Turci su loše otvorili Ligu nacija, u Sivasu su ugostili Mađarsku i upisali poraz 1:0. Jednostavno nisu igrali dobro i gosti su slavili pogotkom Dominika Szoboszlaija iz 80. minute kada je fantastično pogodio s više od 30 metara iz sloBodnog udarca.

U dosta skromnoj utakmici Wales je i Helsinkiju slavio protiv Finske s 1:0. Igrao je i Gareth Bale i to od prve minute, ali je zamijenjen na odmoru. U 80. minuti Velšani su došli do pogotka preko Kieffera Moorea nakon što je Daniel James odradio najveći dio posla.

Srbija nikako odigrati poštenu utakmicu i upisati zvučnu pobjedu. Već više od dvije godine može pobjeđivati samo Litvu i Crnu Goru, taj rang, a novi poraz upisala je u Rusiji i to 3:1.

Svi golovi stigli su u drugom poluvremenu, a domaćin se na kraju radovao. Dva puta strijelac je bio Artjom Dzjuba te jednom Vjačeslav Karavaev. Srija je preko Aleksandra Mitrovića u 78. minuti samo privremeno smanjila na 2:1.

Remi je viđen u Sofiji gdje se Irska golom Duffyja u 93. minuti izborila remi 1:1. Od 56. minute domaćin je vodio pogotkom Kraeva i bio vrlo blizu sva tri boda. Kristian Dimitrov odradio je cijelu utakmicu.

Rezultati:
Turska - Mađarska 0:1
Finska - Wales 0:1
Rusija - Srbija 3:1
Bugarska - Irska 1:1

Liga C

Moldavija i Kosovo svoj dvoboj su odigrali na neutralnom terenu u Parmi, a susret je okončan remijem 1:1. Nicolaescu je doveo Moldaviju u vodstvo, a izjednačio je Kololli.

Mihail Caimacov je kod Moldavije odradio 56 minuta.

Kekova Slovenija ugostila je Grčku i odigrala bez pogodaka. Petar Stojanović odigrao je cijelu utakmicu za Sloveniju.

Rezultati:
Moldavija - Kosovo 1:1
Slovenija - Grčka 0:0

Liga D

Od nastupa na Europskom prvenstvu pa do toga da ne možeš kod kuće niti Andoru svladati. Latvijski nogomet sada je na niskim granama i daleko je od onih slavih dana kada je Maris Verpakovskis predvodio reprezentaciju. Ovosezonsko izdanje Lige nacija Latvija je otvorila domaćim remijem bez pogodaka protiv Andore. U 56. minuti Janis Ikaunieks promašio je kazneni udarac, a 15 minuta kasnije Vladislavs Gutkovskis zaradio je crveni karton i otežao je posao svojoj momčadi.

Farski Otoci su golovima trojice Olsena - Klaeminta, Andreasa i Brandura - svladao Maltu s 3:2. Maltežani su vodili 2:1 do 87. minute, ali nisu izdržali.

Rezultati:
Latvija - Andora 0:0
Farski Otoci - Malta 3:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!