SEHA liga, doigravanje, polufinale, 04.09.2020, 18:00 h
Telekom Veszprem
Telekom Veszprem 28:24 Meškov Brest
Meškov Brest

Štrlek s Veszpremom u finalu SEHA lige, briljirao Rodrigo Corrales

Mihaela Bradovski • petak, 04.09.2020.
Štrlek s Veszpremom u finalu SEHA lige, briljirao Rodrigo Corrales
Foto: Pixsell

Rukomet se vratio! U Zadru se igra Final Four SEHA lige, a u prvom polufinalu Veszprem je bio bolji od Meškov Bresta s 28:24...

Prva velika završnica nekog natjecanja je pred nama, četiri rukometna velikana, sudionika Lige prvaka, u Zadru se bore za trofej pobjednika SEHA lige, Jedan je već otpao iz te borbe, Meškov Brest je u polufinalu poražen od Veszprema 28:24.

Još uvijek to nije onaj rukomet najviše kvalitete, ali nakon tolike stanke bilo bi previše za očekivati da će klubovi odmah biti na nekoj vrhunskoj razini.

Ovdje je presudila duža klupa Veszprema koji u rosteru ima samo i isključivo vrhunske igrače i reprezentativce te je Meškov imao dosta problema držati ritam s njim.

U prvom poluvremenu nije bilo nekih odvajanja, nitko nije imao više od dva gola prednosti i igralo se potpuno ravnopravno. Na odmoru je laganu prednost imao Meškov koji je vodio 13:12.

Sve se počelo rasplitati u drugom poluvremenu gdje je Veszprem brzo preuzeo vodstvo i sredinom poluvremena se odvojio.

Serijom 4:0 pobjegao je na 26:20 i riješio pitanje pobjednika. Meškov je uspio smanjiti na 27:24, ali nije uspio ozbiljnije zaprijetiti, ostalo je premalo vremena i Nenadićev gol na kraju je samo potvrdio pobjedu Veszprema.

Sjajnu utakmicu odigrao je Rodrigo Corrales koji je skupio 15 obrana, po šest golova postigli su Gašper Marguč i Petar Nenadić, pet je dodao Andreas Nilsson, a Manuel Štrlek bio je strijelac jednom.

Kod Meškova šest golova postigao je Aleksander Škurinskij, pet Marko Panić, a Sandro Obranović imao je dva neuspješna pokušaja. Ivan Pešić skupio je osam obrana.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

SEHA liga, doigravanje

polufinale

Telekom Veszprem28:24Meškov Brest
Vardar Skoplje30:29 **RK Zagreb

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!