Tenis

Verdasco izbačen s Roland Garrosa zbog pozitivnog testa pa poslao bijesno priopćenje

Matej Kačan • subota, 26.09.2020.
Verdasco izbačen s Roland Garrosa zbog pozitivnog testa pa poslao bijesno priopćenje

Španjolac Fernando Verdasco neće nastupiti na Roland Garrosu. Veteran je dobio pozitivan nalaz na koronavirus te je izbačen iz natjecanja, a potom je izrazio svoj bijes prema organizatorima te tvrdi da je nalaz bio lažno pozitivan...

Nastavljaju se kontroverze oko organiziranja Roland Garrosa i tenisača pozitivnih na koronavirus. Nakon što je iz turnira izbačen Damir Džumhur, isto se dogodilo i Španjolcu Fernandu Verdascu koji se s tim ne miri tako lako.

Verdasco je dobio pozitivan nalaz za koji tvrdi da je lažno pozitivan, a nakon što su ga organizatori odbili ponovo testirati te su ga izbacili iz ždrijeba, Španjolac je na svojim društvenim mrežama izdao bijesno priopćenje.

Tamo tvrdi da je u kontaktu s virusom bio još u kolovozu te da nije imao simptome, a od tad je više puta testiran negativno, uključujući i prije meča s Džumhurom u Rimu prošlog tjedna. Također, tvrdi da je nakon pozitivnog testa po dolasku u Pariz još tri puta odradio testove na svoju ruku i svi su bili negativni, ali ga organizatori nisu htjeli testirati opet da se vidi može li nastupiti.

"Želim iskomunicirati svoju potpunu frustraciju i bijes prema organizatorima Roland Garrosa", piše u najoštrijoj rečenici Verdascovog priopćenja. Slične probleme je imao i Džumhur koji je izbačen iz kvalifikacija za glavni turnir jer je bio bliski kontakt zaražene osobe iako sam nije iskazao simptome.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!