Košarka

Kerr: 'Thompsonov povratak je prizor za umorne oči'

Matej Kačan • subota, 26.09.2020.
Kerr: 'Thompsonov povratak je prizor za umorne oči'

Nakon više od 400 dana pauze se treninzima s Golden State Warriorsima vratio šuter Klay Thompson koji je u NBA finalu 2019. potrgao ligamente u koljenu...

S treninzima i pripremama u svojim balonima su krenule i NBA ekipe koje nisu pozvane u Floridu jer su bile na dnu lige u trenutku prekida, a među njima su i Golden State Warriorsi. Oni tamo objektivno ne pripadaju, ali su prošle sezone muku mučili s ozljedama.

Jedna od najtežih je bila ona Klaya Thompsona koji je u finalu 2019. potrgao križne ligamente u koljenu i pauzirao je sve do ovog tjedna kad se vratio na terene nakon više od 400 dana pauze. On je bio najveća zvijezda u kampu, a oduševljen povratkom je i njegov trener Steve Kerr.

"Prije svega, bilo je sjajno samo ga i vidjeti. To je prizor za umorne oči. Prošlo je više od 400 dana otkako je Klay sudjelovao u treningu ili utakmici i dugo smo ga čekali. Sjajno ga je imati na terenu i svlačionici jer sama njegova prisutnost daje dodatni poticaj energije i uzbuđenja", kazao je Kerr.

U kampu se zbog obiteljskih razloga nisu pojavile druge dvije zvijezde Stephen Curry i Draymond Green, ali se i njihovo priključenje očekuje uskoro pa će Warriorsi napokon na terenu imati veliku trojku u pripremama za novu sezonu.

Warriorsi su kroz prošlu sezonu dosta izmijenili momčad od one šampionske pa će Thompson po prvi put trenirati i igrati s nekolicinom igrača koji su tu nova lica, a prošle su sezone bili nositelji igre.

"Ovo mu je bio prvi trening nakon ozljede. Nisam očekivao da bude u najboljoj formi i nije bio. No, dobro se kreće i ovo je sjajan prvi korak. Klay je odradio mnogo dobrog posla i osjetio je gdje je trenutno", završio je Kerr.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!