Košarka

Kujundžić za Sportnet: 'Najmlađa smo momčad u ligi i oscilacije su očekivane'

Branimir Korać • utorak, 06.10.2020.
Kujundžić za Sportnet: 'Najmlađa smo momčad u ligi i oscilacije su očekivane'
Foto: Pixsell

U Vrijednosnicama Osijek stvorili su mladu momčad koja je u sezonu krenula s pobjedom i dva poraza, a u posljednjem kolu pošteno je namučila znatno skuplji i iskusniji Split...

Košarkaši Vrijednosnica Osijek poraženi su u trećem kolu Premijer lige košarkaša na svom parketu od Splita 86:82. Osječani su propustili veliku priliku, većim dijelom susreta bili su u vodstvu, ali nisu uspjeli dovršiti posao.

"Vodili smo skoro cijelu utakmicu, ali susret je na kraju ipak otišao na njihovu stranu. Presudili su njihovo iskustvo i duža klupa, mi smo najmlađa momčad u ligi i oscilacije su očekivane", priča nam trener Vrijednosnica Domagoj Kujundžić.

Momčad je vrlo mlada i tijekom sezone definitivno će se dizati i rasti.

"Korona je na nama ostavila veliki trag. To su sve mladi igrači koji nemaju tako jaku naviku rada i došli su fizički dosta slabi i treba nam još vremena. Promijenio sam im način treninga tako da još uvijek trčimo i radimo na stjecanju fizičke pripremljenosti. Na testiranjima na početku nismo bili ni blizu nekim normalnim rezultatima."

Vrijednosnice ove sezone igraju samo domaća natjecanja, Alpe Adria i ABA 2 dolazili su u obzirom, ali zbog financijskih razloga, ali i komplicirane situacije od toga se odustalo.

"Bilo bi komplicirano u ovim uvjetima i za nas preskupo. Potrebna su stalna testiranja prije putovanja, pitanje je i kako će se ulaziti u pojedine države i kakva je situacija u njima, a mi smo uz sve to i smanjili budžet za nekih 40 posto stoga nije bila stvarna opcija. Za ABA 2 ligu morate složiti i kvalitetan roster kakav ima na primjer Gorica, a to nije nimalo jeftino."

Slijedi Zabok, vrlo težak ispit, neće biti nimalo jednostavno.

"Zabok je dobra ekipa koja već duže vrijeme igra zajedno. Oni drže neku konstantnu, promijene eventualno nekoliko igrača dok smo mi prisiljeni mijenjati puno više. Igraju dobro, protiv Alkara su odigrali fenomenalno, igra im ima prepoznatljiv karakter, to je ekipa koju je jako teško dobiti u gostima. Sigurno nas čeka težak posao."

Problema s ozljedama nema, svi su zdravi, problem je ta pripremljenost.

"Koronavirus je stvorio jako velik problem i nije lako u svemu tome normalno funkcionirati. Puno toga se može dogoditi kroz sezonu i moramo biti na sve spremni. Bit će nam teško, a posebno je teško mladim kategorijama koje ne mogu trenirati u školskim dvoranama što je nelogično jer se tjelesni odgoj može održavati, a djeca ne mogu trenirati. Udara se na djecu, otežava rad mladim igračima."

FOTO: Davor Javorović/PIXSELL

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!