Nogomet

Petković: 'Nikada nisam bio napadač koji samo gleda gol, uvijek sam bio momčadski igrač'

Mihaela Bradovski, hns.family • petak, 09.10.2020.
Petković: 'Nikada nisam bio napadač koji samo gleda gol, uvijek sam bio momčadski igrač'

Slijedeći trend “novog normalnog” u kontekstu pandemije koronavirusa, Hrvatski nogometni savez premijerno je organizirao video konferenciju korištenjem Zoom aplikacije uz aktivno sudjelovanje osmero novinara, a priliku prvi put odgovarati na njihova pitanja na taj način imao je napadač Vatrenih, Bruno Petković.

Ivan Dorijan Molnar (HRT): Kako se osjećate poslije pobjede nad Švicarskom, jeste li zadovoljni svojim nastupom i kako gledate na utakmicu sa Švedskom koja je u prijateljskoj utakmici pobijedila Rusiju?

"Primarni cilj dvoboja u St. Gallenu je bila pobjeda i podizanje morala uoči predstojećih dvoboja u Ligi nacija. Što se moje igre tiče, nisam nešto posebno briljirao, ali odradio sam svoju ulogu, pogotovo u prvom poluvremenu kad smo igrali malo atipično za nas, s puno preskakanja igre. Promašio sam priliku koju sam trebao realizirati i u kojoj sam trebao puno bolje reagirati, ali to je sastavni dio nogometa. Osjećam se sve bolje, u dobrom sam ritmu i u sljedećim utakmicama mogu pokazati puno više."

Antonio Bevanda (24 sata): Kako s odmakom od mjesec dana gledaš na izbornikovu izjavu o onih famoznih 20 posto tvoje pripremljenosti. Jesi li s njim na ovom okupljanju razgovarao u četiri oka?

“Detalji tih izjava su poprilično podigli tenzije, više u medijima, nego u odnosima mene i izbornika i trenera generalno. Pritom nemam potrebu bilo što demantirati i opravdavati se ikome na bilo kakav način. Činjenica je da sam se u tom razdoblju vraćao poslije ozljede i nisam briljirao u nekim svojim nastupima, ali sada se osjećam puno bolje, a taj isti trener i taj isti izbornik me svakodnevno vide na treninzima i jedini odgovor javnosti trebam dati na terenu. A jedine kritike koje će mi biti bitne su one gospodina Dalića i gospodina Mamića. Nemam potrebe osjećati se lošije ako bude negativnih kritika novinara i javnosti, fokusiran sam prvenstveno na svoje igre i na ono što mi kažu treneri.”

Ilija Latinčić (Hrvatski sport): Koliko prijateljske utakmice, poput ove sa Švicarskom, na kojima izbornik više razmišlja o mogućnostima momčadi u budućnosti, pomažu u atmosferi ako se dobiju ili odmažu u atmosferi ako se izgube. Ovaj put je, srećom, ishod bio pozitivan.

"Svaka pobjeda sama po sebi donosi nešto pozitivno, od okupljanja do okupljanja iznova se uvjeravam kako radim s grupom profesionalaca. Dakle, ne vjerujem da jedan poraz, pogotovo u prijateljskoj utakmici, može previše utjecati na raspoloženje pojedinca ili momčadi. Međutim, svaka nam pobjeda daje dozu poleta za predstojeće utakmice u Ligi nacija. U St. Gallenu smo isprobali neke nove igrače, donedavno sam i ja bio jedan od tih igrača koji su, recimo to tako, isprobavani. Drago mi je da su se svi pokazali u odličnom svjetlu."

Antonio Bevanda (24 sata): U neobaveznim razgovorima često se dotičemo teme tvojih golova. Koliko te muči početak sezone po pitanju tog segmenta tvoje igre?

“Gledajući moju statistiku, nikad nisam bio napadač koji samo gleda gol. Uvijek sam bio timski igrač, nekad moje igre moraju biti gledane i kroz statistiku rezultata momčadi. Ponavljam, nisam briljirao u nekim utakmicama na početku sezone, ali sam isto tako bio koristan momčadi bez obzira na to što nisam postizao pogotke. Siguran sam da ću u predstojećem razdoblju poboljšati i golgetersku statistiku.”

Marko Cvijanović (HNS): Ante Budimir pojačao je zdravu konkurenciju među napadačima. Kako gledaš na njegov debitantski nastup u prijateljskoj utakmici protiv Švicarske?

“Svaka zdrava konkurencija je izrazito poticajna i za Antu, i za mene, ali i sve ostale suigrače. Dakle, zaista nema ništa negativno u takvoj konkurenciji. Uostalom, osim što je Ante odličan igrač, on je i izrazito kvalitetna osoba. Poznajemo se još iz vremena kad smo jedan protiv drugoga igrali u drugoj talijanskoj ligi. Ante je u Švicarskoj odigrao odličnu utakmicu, bez obzira na to što posljednjih dana uopće nije trenirao. Mi koji znamo njegovu situaciju još više vrednujemo ono što je napravio u St. Gallenu. Ante je odličan igrač, s odličnim karakteristikama, u njegovu korist, uostalom, puno govori i njegova statistika. Sretan sam zbog njega, svaki dobar konkurent i mene će gurati da dajem još više.”

Tomislav Pacak (HNS): Kad već spominjemo debitante, u St. Gallenu se Domagoj Bradarić pokazao kao jako dobro rješenje na lijevoj strani?

“Pokazao se kao odlično rješenje! Bila mu je to prva utakmica, igrao je na poziciji koja nije njegova tipična, iako je znao igrati na istoj u mladoj reprezentaciji. Osim svih kvaliteta, pokazao je i dozu sportske drskosti kao da ima već puno nastupa u reprezentaciji, a ne kao da mu je tek prvi. Možda je malo ispod radara prošao Melnjak, koji je također odigrao fantastičnu utakmicu.”

Anita Kajtazi Roth (Nova TV): Puno se priča o tome kako iskoristiti vaše i Kramarićeve kvalitete. Koliko ste vi i Andrej kompatibilni i kako se osjećate uz njega na terenu?

“Andrej je fantastičan igrač, njegove kvalitete apsolutno svi vide, a budući da i o sebi imam jako dobro mišljenje, vjerujem da smo igrači koji se u datom trenutku mogu prilagoditi jedan drugome. Ako se ne varam, nismo proveli previše vremena zajedno na terenu, ali vjerujem da ćemo, bude li prilike, to iskoristiti na najbolji mogući način.”

Dameo Ramić Kovačić (Hrvatski radio): Riječ, dvije o Švedskoj?

“S obzirom na to da smo tek završili regeneraciju poslije utakmice sa Švicarskom, još nismo ušli u dublju analizu našeg idućeg protivnika. Međutim, riječ je o vrlo kvalitetnoj momčadi koja je u utakmicama protiv Portugala i Francuske pokazala dosta unatoč porazima. Međutim, uzimajući u obzir kvalitetu dviju momčadi, mi bismo u toj utakmici trebali biti favoriti. Ako budemo na sto posto, odigramo kako znamo i budemo koncentrirani na zadatke koji će nam biti zadani, trebali bismo tu utakmicu pobijediti.”

Tomislav Pacak (HNS): U Švicarskoj se činilo kao da igramo u Hrvatskoj s obzirom na broj naših navijača. Koliko vam je to značilo i koliko vam općenito znači povratak navijača u utakmicama protiv Švedske i Francuske?

“Imali smo osjećaj kao da igramo doma, još od zagrijavanja. Bio je to fantastičan osjećaj, poslije ovih vremena bez navijača na stadionima ovakva atmosfera daje nam nadu da će se sve vratiti na staro kao što je bilo prije.”

Realizaciju video konferencije omogućili su Tihomir Maloča i Toni Manhart ispred tehničkog partnera Hrvatskog nogometnog saveza VOX-Zagreb, snimatelj HNTV-a, Goran Ciglar, odnosno odjel komunikacija HNS-a.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!