Nogomet

Gibraltar ostao stopostotan, Farski Otoci do sedmog boda

Matej Kačan • subota, 10.10.2020.
Gibraltar ostao stopostotan, Farski Otoci do sedmog boda
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Odigrana su dva susreta Lige D u Ligi nacija, a gostujuću je pobjedu kod Lihtenštajna ostvarila reprezentacija Gibraltara koja je sad na maksimalnih šest bodova u skupini 2...

Veliki korak prema plasmanu u Ligu C Lige nacija napravila je reprezentacija Gibraltara. Gibraltar je u gostima svladao Lihtenštajn u dvoboju dvije ekipe s tri boda te je tako ostao stopostotan na šest bodova.

Pogodak vrijedan pobjede postigao je De Barr u 10. minuti te tako Gibraltar ima tri boda viška nad svojim protivnikom dva kola prije kraja uz uzvrat na domaćem terenu. Obje ekipe sljedeći ispit imaju protiv San Marina koji je na dnu, a Lihtenštajn će San Marino ugostiti već za tri dana.

Dominaciju u svojoj grupi nastavljaju Farski Otoci. Nakon dvije pobjede, u Torshavn je stigla Latvija koja je izvukla tek bod, svoj treći u tri susreta. Povela je Latvija preko Ikaunieksa u 25., ali za samo tri minute izjednačava Faero.

Farski su otoci tako na sedam bodova na vrhu ljestvice, dok četiri manje ima Latvija. Na dnu su Malta i Andora s jednim bodom, ali bi pobjednik večerašnjeg susreta te dvije ekipe preskočio Latviju na drugom mjestu. Farski Otoci mogu dodatno podebljati prednost na tablici kod kuće protiv Andore u utorak.

Liga nacija, Liga D:
Farski Otoci - Latvija 1:1
Lihtenštajn - Gibraltar 0:1

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!