Nogomet

Moro: 'Ona varaždinska utakmica nije realan odnos snaga, nju treba ostaviti sa strane'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 12.10.2020.
Moro: 'Ona varaždinska utakmica nije realan odnos snaga, nju treba ostaviti sa strane'
Foto: Pixsell

Mlada hrvatska reprezentacija do 21 godine u utorak gostuje kod Grčke i mora doći do pobjede. Nikola Moro uvjeren je da je Hrvatska najbolja u skupini...

Nikola Moro još je jedan mladi igrač koji je napustio HNL, dobio je ponudu Dinama iz Moskve i otišao. Kasnije je i Zoran Mamić tvrdio kako je Moro otišao u lošiji Dinamo.

"Ne želim komentirati takve priče, ja sam siguran da sam povukao pravi potez i napravio iskorak u karijeri. Pobijedili smo Zenit, Krasnodar, Rostov, izgubili bodove tamo gdje ih nismo trebali izgubiti, a vjerujem da ćemo s Lokomotivom, CSKA i Spartakom boriti se za pozicije koje vode u Europu. Ruska liga je puno jača od HNL-a, od kvalitete do infrastrukture, nema nigdje sigurnih bodova, a skoro svako kolo je neki veliki dvoboj. Ova liga je posebno dobra za razvoj igrača i ne može stati u istu rečenicu s HNL-om. Jedan Zenit jako puno ulaže, a ima samo četiri boda više od nas koji smo šesti", kaže Moro za Sportske novosti.

Moro je izbliza vidio moskovski CSKA, protivnika zagrebačkog Dinama u skupini Europske lige.

"Dobri su, ali Nikola Vlašić je njima 50 posto momčadi. U odličnoj je formi i jedan od najboljih igrača lige i ako netko njega limitira ili zaustavi, CSKA je u problemima. Ako će Dinamo biti pravi, sigurno može pobijediti CSKA. Dinamo je doživio promjene, puno je tu novih igrača, novi trener, mladi igrači će sigurno napredovati."

Pred Morom i reprezentacijom do 21 godine je važan kvalifikacijski dvoboj protiv Grčke u kojem Hrvatska mora do pobjede.

"Ona varaždinska utakmica nije realan odnos snaga, nju treba ostaviti sa strane i koncentrirati se na ovaj dvoboj te se ponašati kao da igramo protiv potpuno nove momčadi. Siguran sam da smo mi najkvalitetnija reprezentacija u skupini, samo smo glupo izgubili bodove protiv Češke i Škotske. U obje utakmice imali smo sve u svojim rukama i na isti način izgubili. Nadam se da će nam se na kraju sve poklopiti i da ćemo otići na Europsko prvenstvo gdje nam je mjesto."

FOTO: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!