Liga nacija 2020., Liga A, skupina 3, 4. kolo, 14.10.2020, 20:45 h, Maksimir, Zagreb
Suci: Björn Kuipers (Nizozemska)
Hrvatska
Hrvatska
Nikola Vlašić 65'
1:2(0:1) Francuska
Antoine Griezmann 8'
Kylian Mbappe 79'
Francuska

Hrvatska ne zna s Francuskom, novi poraz Dalićevih izabranika

Jan Šneler • srijeda, 14.10.2020.
Hrvatska ne zna s Francuskom, novi poraz Dalićevih izabranika

Hrvatska je upisala novi poraz protiv Francuske. Igrači Didiera Deschampsa slavili su s 2:1 u susretu u kojem je Nikola Vlašić vratio Hrvatsku iz minusa, ali Mbappe zabio za pobjedu nakon krasne akcije...

Francuska
Hrvatska
Francuska
19
(do 46')
15
(do 46')
13
(do 80')
4
(do 78')
20
(do 61')
Pričuvni igrači
Trener
Zlatko Dalić
1
Hugo Lloris
20
Ferland Mendy
4
Raphaël Varane
5
Clement Lenglet
17
Lucas Digne
(do 82')
12
Corentin Tolisso
(do 62')
15
Steven Nzonzi
8
Adrien Rabiot
(do 74')
7
Antoine Griezmann
(do 82')
10
Kylian Mbappe
19
Anthony Martial
(do 62')
Pričuvni igrači
11
Kingsley Coman
62'
14
Eduardo Camavinga
62'
6
Paul Pogba
74'
21
Lucas Hernandez
82'
9
Olivier Giroud
82'
Trener
Didier Deschamps

Repriza finala Svjetskog prvenstva iz 2018. godine i susreta iz Pariza u Ligi nacija nije donijela Hrvatskoj sreću. Francuska je odnijela novu pobjedu odigravši utakmicu u svom klasičnom stilu i upisala nova tri boda.

Nažalost Hrvatska je prilično loše započela utakmicu. Već nakon osam minuta, Ferland Mendy je ubacio u šesnaesterac, Domagoj Vida odbio točnu na noge Antoinea Griezmanna koji prekrasno pogađa za vodstvo Francuske.

Potpuni potop Vatrenih mogao se dogoditi nekoliko minuta kasnije. U 15. minuti Dejan Lovren loše je reagirao, Anthony Martial prošao i povratnom loptom pronašao Kyliana Mbappéa koji se nekoliko metara puca malo pored gola.

Nije se uspjela Hrvatska sastati s loptom u uvodnim minutama, jako loše su stajali hrvatski nogometaši i pukom srećom Francuzi nisu vodili s dva razlike. Nakon odlično odrađenog uvoda, Francuska je po već viđenom receptu smirila susret i predala loptu Hrvatskoj.

Vatreni su imali posjed, naoko stvarali prilike, ali stvorila je Hrvatska tek jednu ozbiljniju šansu, bez premca najbolju u prvom dijelu. U 30. minuti nakon gužve u petercu, Mario Pašalić izbio je sam pred Huga Llorisa, ali francuski golman refleksno nogom brani njegov pokušaj.

U nastavku susreta Zlatko Dalić napravio je odmah dvije promjene i Hrvatska je izgledala bolje nego u prvom dijelu. Ponovno je Francuska prepustila posjed Hrvatskoj koja je tražila strpljivo priliku za pogodak.

Činilo se da će Vatreni vrlo teško probiti sjajno pokretljivu obranu Francuske, ali ponovno se pokazalo koliko je Luka Modrić važan Hrvatskoj.

U 65. minuta nakon jedne ničije lopte, Modrić je projurio pored Adriena Rabiota i vratio povratnu loptu Josipu Brekalu koji dodaje za Nikolu Vlašića čiji sjajan udarac vanjskom nogom pogađa sam kut francuskog gola.

Pogodak je malo pokrenuo Hrvatsku, probudila se i publika, ali Francuska je ponovno pokazala da njihova igra polučuje uspjehe i kada ne igraju na najvišoj razini. U 77. minuti Dominik Livaković odlično je obranio pokušaj Paula Pogbe, ali vratar Hrvatske nije mogao ništa dvije minute kasnije.

Pogba je iskoristio "spavanje" hrvatske obrane, poslao dugu loptu za Lucasa Dignea koji isprve u zraku šalje loptu u sredinu prema Mbappéu, a napadač PSG-a rutinski pogađa za novo vodstvo Francuske.

Drugi pogodak prekinuo je prividnu dominaciju Hrvatske i potpuno utišao publiku. Vatreni su imali nekoliko poluprilika, ali Lloris je sve zaustavio što je prošlo francusku obranu.

Hrvatska tako ostaje na tri osvojena boda protiv Švedske i nastavlja niz bez pobjede protiv Francuske. Premda su protiv Švicarske i Švedske neki igrači odigrali odlične utakmice, večeras su ušli ili u drugom dijelu susreta ili ostali na klupi. To je pitanje na koje će morati Dalić dati odgovor jer treba priznati da današnji eksperiment nije uspio.

UEFA Liga nacije, 4. kolo:
Hrvatska - Francuska 1:2

Liga nacija 2020., Liga A, skupina 3

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Hrvatska1:2Francuska
Portugal3:0Švedska
1Francuska 612:5+716
2Portugal 612:4+813
3Hrvatska 69:16-73
4Švedska 65:13-83

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.10.2020. u 05:10
    Jalov napad i nesigurna obrana. Ne može se tako pobjediti ni puno lošije ekipe od Francuske.
    Obrisan korisnik