Liga prvaka, skupina B, 1. kolo, 21.10.2020, 21:00 h
Inter
Inter 2:2 Borussia M'gladbach
Borussia M'gladbach

Inter vodio, Lukaku na kraju čupao bod protiv Mönchengladbacha

Matej Kačan • srijeda, 21.10.2020.
Inter vodio, Lukaku na kraju čupao bod protiv Mönchengladbacha

Iako Inter od ove sezone ima velika očekivanja, u Ligu prvaka nije krenuo na pravi način. Na svom je terenu Inter remizirao s Borussijom Mönchengladbach...

Nakon ždrijeba za skupinu B, nogometaši Intera sigurno su računali na domaća tri boda protiv Borussije Mönchengladbach i borbu s Realom za prvo mjesto. No, njemački je predstavnik odlučio pomrsiti račune Antoniju Conteu i ekipi pa je došao i na rub pobjede.

Junak za Inter bio je Romelu Lukaku bez kojeg ne bi bilo niti tog jednog boda. Gosti su se u prvom poluvremenu odlučili za jako pragmatičan pristup pa su ostali bez udarca, a Inter su ograničili na samo pet šuteva i prvih 45 minuta prolazi bez golova.

No, susret je u pravom smislu otvorio baš Lukaku u najboljem mogućem trenutku, početkom drugog dijela. Dobro je Inter kombinirao oko šesnaesterca i peterca, bilo je dosta ubačaja, pokušaja i povratnih lopti u toj akciji u 49. minuti, a na kraju se lopta nekako odbila i dokotrljala na Lukakua koji sa sedam metara ne griješi.

Bilo je to baš ono što je utakmici trebalo jer je natjeralo i Borussiju da odustane od svog stila čekanja i krene naprijed. Srećom po Nijemce, došli su do izjednačenja dosta brzo. Lomio je u 63 Thuram po lijevoj strani, srušio ga je domaći igrač i sudac je pokazao na bijelu točku s koje je siguran Ramy Bensebaini.

Mogao je Inter do novog vodstva u 82., ali Lautaro Martinez gađa stativu. Samo dvije minute kasnije dobili smo još jednu potvrdu floskule o nogometu, promašajima i kaznama jer je preokret izvela Borussia preko Jonasa Hofmanna koji je izbačen iza zaspale linije obrane Intera i to sjajnom loptom Neuhausa koja je prošla negdje pola terena po podu.

No, Mönchengladbach ipak nije uspio pobjeći iz Italije sa sva tri boda jer se u 90. opet ukazao Lukaku. Inter je do gola došao na tipični talijanski način, kornerom u završnici gdje se na drugoj stativi našao sam Lukaku za bod.

Ivan Perišić je odigrao 79 minuta, a baš je u toj minuti u igru za Inter ušao Marcelo Brozović.

Liga prvaka, skupina B, prvo kolo:
Inter - Borussia Mönchengladbach 2:2

Liga prvaka, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Real Madrid2:3Šahtar
Inter2:2Borussia M.
1Real Madrid 611:9+210
2Borussia M. 616:9+78
3Šahtar 65:12-78
4Inter 67:9-26

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!