Košarka

Daryl Morey će nakon Rocketsa voditi košarkaške operacije Sixersa

Matej Kačan • srijeda, 28.10.2020.
Daryl Morey će nakon Rocketsa voditi košarkaške operacije Sixersa

Philadelphia 76ersi su navodno blizu postizanja dogovora s donedavnim generalnim menadžerom Houston Rocketsa Darylom Moreyjem koji će nadgledati sve košarkaške operacije u franšizi...

Čovjek koji je jedan od najzaslužnijih za tricašku revoluciju u NBA i porast korištenja analitike, pokušat će svoju filozofiju implementirati na novom mjestu. Donedavni GM Houston Rocketsa Daryl Morey brzo je pronašao novi klub.

Kao šefa svih košarkaških operacija zaposlili su ga Philadelphia 76ersi koji prolaze kroz novo razdoblje preinaka u uredima i na terenu nakon novog neuspjeha u doigravanju. Prije Moreyja je tako promijenjen i glavni trener pa je na klupu sjeo Doc Rivers.

Morey je iz Houstona otišao nakon 13 godina, a sa Sixersima bi trebao potpisati višegodišnji ugovor. Ostatak odsjeka za košarku bi trebao ostati isti pa će za početak svoj posao generalnog menadžera zadržati Elton Brand.

Morey u 13 godina s Rocketsima nikad nije imao gubitničku sezonu i ima osam nastupa u doigravanju u nizu, a u tih 13 godina su Rocketsi po omjeru bili druga najbolja momčad lige, iza San Antonio Spursa. No, najpoznatiji je ostao po revoluciji i ogromnom porastu šutiranih trica, kao i po forsiranju košarke bez klasičnog centra s niskim postavama.

Kako će to funkcionirati sa Sixersima koji u svojim redovima imaju teškog centra Joela Embiida i Bena Simmonsa koji ne puca trice, ostaje za vidjeti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!