Liga prvaka, skupina H, 2. kolo, 28.10.2020, 21:00 h
Manchester United
Manchester United 5:0 RB Leipzig
RB Leipzig

Velika pobjeda Manchester Uniteda, RB Leipzig teško stradao

Jan Šneler • srijeda, 28.10.2020.
Velika pobjeda Manchester Uniteda, RB Leipzig teško stradao

U drugom kolu skupine H, Manchester United je na Old Traffordu potopio RB Leipzig i došao do druge pobjede u natjecanju...

Kada im već ne ide najbolje u Premier ligi, nogometaši Manchester Uniteda pružaju sjajne partije u Ligi prvaka. Nakon pobjede protiv PSG-a u prvom kolu, večeras su glatko svladali opasni RB Leipzig koji je posljednji put pet golova primio prije više od dvije i pol godine u susretu Bundeslige protiv Hoffenheima.

Premda konačni rezultat govori o tome da je Manchester United vrlo rano sveo utakmicu na formalnost, istina je da su Crveni Vragovi tek u drugom dijelu riješili pitanje pobjednika. Do vodstva su stigli u 21. minuti preko Masona Greenwooda nakon vrlo lijepe asistencije Paula Pogbe.

Nakon postignutog pogotka, aktivirao se VAR, međutim iako je situacija prilično teška za procijeniti, činilo se da je Greenwood u ravnini sa stoperima Leipziga. Nakon postignutog gola, gosti su stabilizirali redove i bili u nekoliko navrata opasni po gol domaćeg sastava.

Ipak, United je kontrolirao tijek utakmice premda kao što smo rekli, do završnice nije osigurao pitanje pobjednika. Sve se praktički dogodilo u posljednjih petnaestak minuta kada je eksplodirao Marcus Rashford koji je ušao u igru u 63. minuti i postigao tri pogotka.

Prvo je u 74. minuti lijepo istrčao kontru i pogodio za 2:0 da bi samo četiri minute kasnije iskoristio nepažnju gostujućih igrača i efektno poentirao za 3:0.

Bilo je jasno da je priči došao kraj i da je United upisao novu pobjedu, ali domaći su odlučili sve šanse iskoristiti. U 87. minuti Anthony Martial zabija iz jedanaesterca koji je skrivio Marcel Sabitzer nespretnim prekršajem upravo nad francuskim napadačem.

Točku na i postavlja Rashford lijepo odmjerenim udarcem s desetak metara u sudačkoj nadoknadi. Velika pobjeda Manchester Uniteda koji sada sa šest bodova vodi u skupini uz gol-razliku 7:1. Sve to nakon dvije utakmice protiv objektivno najopasnijih protivnika.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Liga prvaka, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Basaksehir0:2PSG
Manchester United5:0RB Leipzig
1PSG 613:6+712
2RB Leipzig 611:12-112
3Manchester United 615:10+59
4Basaksehir 67:18-113

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!