Nogomet

Liverpool potopio Atalantu, Ajax i s koronom bolji od Midtjyllanda

Jan Šneler • utorak, 03.11.2020.
Liverpool potopio Atalantu, Ajax i s koronom bolji od Midtjyllanda

U trećem kolu skupine D vidjeli smo dvije sjajne utakmice, a pobjedu su odnijeli Liverpool petardom protiv Atalante i Ajax s 2:1 u gostima u Danskoj usprkos prorešetanom kadru...

Epidemija korona virusa već je udaljila mnoge nogometaše s terena, a u trećem kolu opasno je zaprijetila Ajaxu koji je kod Midtjyllanda morao gostovati bez 11 igrača. S druge strane, Liverpool je napravio fenomenalni rezultat potpuno potopivši Atalantu u Bergamu.

Atalanta - Liverpool 0:5

U svakom segmentu igre Liverpool je bio bolji premda je u prvom dijelu Atalanta još djelovala kao momčad koja ima snagu nešto napraviti. Sve je započeo Diogo Jota koji igra u sjajnoj formi.

U 16. minuti lijepo je iskoristio dodavanje Trenta Alexandera-Arnolda i izbivši sam pred golmana, lagano prebacio loptu i pogodio za 0:1. Isti igrač sjajno je reagirao i petnaestak minuta kasnije.

Jednu visoku loptu lijepo je primio i isprve tukao oštro u prvi golmanov kut te povećao prednost Redsa. Gosti, koji ove godine igraju toplo-hladno, večeras su djelovali nepobjedivo.

Točno to trebalo je Liverpoolu prije prvenstvenog susreta s Manchester Cityjem u nedjelju. U 47. minuti Mohamed Salah lijepo vara čuvara i vratara te sjajnim udarcem pod samu prečku postavlja 0:3.

Dvije minute kasnije Egipćanin nesebično upošljava Sadija Manea koji slično kao Jota, lobom zabija za 0:4. Sve je već bilo riješeno, ali red je bio da Jota postigne i svoj treći pogodak.

U 54. minuti pored doista večeras nemoćnog vratara Atalante, Jota u trku prolazi i plasira loptu u praznu mrežu za konačnih 0:5. Mogao je Liverpool još povećati prednost, imali su Redsi nekoliko sjajnih prilika, ali bilo je dovoljno.

S druge strane indisponirana Atalanta je također mogla postići počasni pogodak, ali njih pak nije išlo. Pogodio je Duvan Zapata okvir gola, Alisson je sjajno branio i poraz je bio neminovan. Mario Pašalić uklopio se u sivilo domaćeg sastava i iz igre izašao u 63. minuti.

Midtjylland - Ajax 1:2

Kao što smo već rekli, Ajax je u Dansku došao prilično oslabljen, sa svega 17 igrača na popisu i Midtjylland je imao veliku priliku napraviti iznenađenje.

Nije uspjelo jer su gosti krenuli sjajno u utakmicu. Već nakon minute igre, Antony pogađa za vodstvo Ajaxa. U 13. minuti Ajax je dobio indirekt na svega par metara od gola.

Quincy Promes lagano je ostavio loptu za Dušana Tadića čiji siloviti udarac dira nekog u bloku i odlazi u mrežu za 0:2 vodstvo kluba iz Amsterdama. Uspjeli su domaći brzo smanjiti.

u 18. minuti Anders Dreyer ispremiješao je obranu Ajaxa i odličnim udarcem u prvi kut pogodio za 1:2. Ipak, bilo je to sve od pogodaka.

Danci su igrali dobro, u svakom slučaju bolje nego u ranijim susretima, ali nisu došli do bodova. Ajax se uspio othrvati problemima s izostancima, upisao vrijednu pobjedu i s četiri boda strpljivo čeka kraj reprezentativne pauze i dvoboj s Midtjyllandom u Amsterdamu.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Atalanta0:5Liverpool
Midtjylland1:2Ajax
1Liverpool 610:3+713
2Atalanta 610:8+211
3Ajax 67:707
4Midtjylland 64:13-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!