Nogomet

Manchester City uvjerljiv, Porto gazi prema nokaut fazi

Jan Šneler • utorak, 03.11.2020.
Manchester City uvjerljiv, Porto gazi prema nokaut fazi

Stvari su prilično jasne u skupini C u kojoj Manchester City i Porto djeluju kao najzrelije momčadi za osminu finala, dok se Marseille i Olympiakos mogu opraštati od šansi...

Nakon tri odigrana kola u skupini C, prilično je izvjesno kako Manchester City neće imati problema s plasmanom u sljedeću fazu, a na dobrom putu je i Porto. U susretima trećeg kola City i Porto uvjerljivo su slavili protiv Olympiakosa i Marseillea.

Manchester City - Olympiakos 3:0

Po drugi put u ovosezonskoj Ligi prvaka, Manchester City uspio je sačuvati praznu mrežu što dovoljno govori o kvaliteti igre Olympiakosa. Grčki sastav bio je veliki autsajder i rezultat je očekivan.

Pep Guardiola promijenio je nekolicinu igrača u prvom sastavu, očigledno razmišljajući o susretu s Liverpoolom za vikend, ali do pogotka je City stigao prilično rano. U 12. minuti Ferran Torres zabija za vodstvo domaćeg sastava.

Gosti nisu pokazali ništa u prvih 45 minuta, tek su pokazivali naznake neke moguće opasnosti, ali Ederson se nije preznojio. U nastavku puno bolji Grci, očigledno je da su shvatili da minimalni zaostatak nije toliko nemoguće stići i zaigrali kvalitetnije.

Stvorili su nekoliko pristojnih prilika, ali rezultat se nije mijenjao. City je strpljivo gradio igru i čekao taj drugi pogodak kojim bi slomio goste. Došao je tek u 81. minuti kada je pogodio Gabriel Jesus, a konačnih 3:0 postavio je Joao Cancelo u sudačkoj nadoknadi.

Porto - Marseille 3:0

Nakon pobjede na domaćem terenu protiv Olympiakosa, nogometaši Porta svladali su u trećem kolu Marseille. Francuski sastav uvjerljivo je najgora momčad ovogodišnje Lige prvaka. Premda nisu jedini bez bodova, jedini su uz Basaksehir (utakmica manje) koji nisu postigli pogodak.

Porto nije prikazao neku fenomenalnu igru, ali dovoljno da dođe do mirnog slavlja. Već nakon četiri minute igre Moussa Marega iz blizine zabija za 1:0. Par minuta kasnije gosti imaju ogromnu priliku.

Dimitri Payet dobio je šansu za izjednačenje iz kaznenog udarca, ali njegov udarac odlazi preko gola. Kazna je stigla dvadeset minuta kasnije.

U 28. minuti Sergio Oliveira precizan je s bijele točke i donosi Portu vodstvo od 2:0. Potpuno indisponirani gosti koji čak niti iz penala ne mogu doći do pogotka, nisu pokazali ništa bolju igru ni u nastavku.

Porto je bio bolji i u 69. minuti Luis Diaz pogađa za konačnih 3:0 i vrlo vrijednu pobjedu portugalskog sastava koji sada ima šest osvojenih bodova iz tri kola. Duje Ćaleta-Car odigrao je svih 90 minuta za gostujući sastav.

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Manchester City3:0Olympiakos
Porto3:0Marseille
1Manchester City 613:1+1216
2Porto 610:3+713
3Marseille 63:12-96
4Olympiakos 61:11-100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!