Nogomet

Manchester United 'kleknuo' u Turskoj, Zenit otkinuo bodove Laziju

Matej Kačan • srijeda, 04.11.2020.
Manchester United 'kleknuo' u Turskoj, Zenit otkinuo bodove Laziju

Raniji termini u Ligi prvaka donijeli su dva iznenađenja, od kojih je definitivno veće poraz Manchester Uniteda u gostima kod novaka u Ligi prvaka, turskog Bašakšehira...

p>Nakon dvije sjajne predstave u prva dva kola Lige prvaka, Manchester United je u trećem kolu skupine H pao na uvjetno rečeno najlakšoj stepenici. U gostima kod Bašakšehira je trebalo doći do devetog boda i mirne situacije, ali su Turci iznenadili sve i došli do prvih bodova u Ligi prvaka.

Sve je bilo riješeno u prvom poluvremenu, a Engleze je šokirao iskusni i stari poznanik iz Newcastlea i Chelseaja, Demba Ba. United je bio u napadu, obrana je prešla preko centra, ali se izgubila lopta i Visca je dugom loptom uposlio Baa koji prima loptu oko centra i sam ide na gol Uniteda te zabija.

U 40. minuti novi šok. Visca je asistenciji dodao i gol nakon što je Turuc ukrao loptu na lijevom krilu, poslao povratnu, Ba propustio kroz noge, a Visca ostao sam na 13 metara na desnoj strani te nema težak posao pogoditi i povisiti na 2:0.

Ipak je samo tri minute kasnije United do poluvremena smanjio i vratio nadu u bod ili bodove. Luke Shaw je napravio dobar posao na lijevoj strani, riješio se čuvara i ubacio, a na rubu peterca je Anthony Martial koji glavom šalje loptu u gol.

U drugom poluvremenu smo vidjeli United koji je pokušavao doći do gola, ali nije stvorio ništa ozbiljnije osim boljih pokušaja Bruna Fernandesa u 56. minuti iz slobodnjaka te Harryja Maguirea glavom nakon kornera. Ostalo je 2:1 te United sa šest bodova čeka ishod susreta Leipziga i PSG-a.

U skupini F je Lazio stigao u goste Zenitu te je odigrao novi remi nakon kojeg je situacija u skupini još kompliciranija. Lazio je nakon 1:1 na vrhu s pet bodova, ali Brugge i Dortmund imaju četiri, odnosno tri i pobjednik tog susreta će na prvo mjesto, ali uz ne pretjerano veliku bodovnu razliku u odnosu na drugog i trećeg.

Zenit je Talijane šokirao u 32. minuti. Artem Dzyuba je glavom i prsima kombinirao sa suigračima nakon ubačaja s desne strane, a na kraju je spustio za Aleksandra Eokhina koji nema težak posao iz blizine pohoditi mrežu.

Uslijedila je nakon toga dominacija Lazija koja se isplatila tek nakon 50 minuta, u zadnjoj fazi utakmice. Acerbi je prevario sve te je s lijevog krila poslao nisku loptu umjesto ubačaja, a na nju je natrčao Caicedo koji s 13 metara pogađa mrežu.

Nije nedostajalo drame u samoj završnici. Andrej Mostovoj je zabio gol u trećoj minuti dodatnog vremena, ali je reagirao VAR i poništio pogodak zbog zaleđa asistenta za pogodak pa sve završava podjelom bodova. Dejan Lovren je odigrao svih 90 minuta za Zenit.

Liga prvaka, treće kolo:
Bašakšehir - Manchester United 2:1
Zenit - Lazio 1:1

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Zenit1:1Lazio
Club Brugge0:3Borussia D.
1Borussia D. 612:5+713
2Lazio 611:7+410
3Club Brugge 68:10-28
4Zenit 64:13-91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!