Nogomet

Sjajni Rakitić pokrenuo veliki Sevillin preokret, Chelsea uvjerljiv

Branimir Korać • srijeda, 04.11.2020.
Sjajni Rakitić pokrenuo veliki Sevillin preokret, Chelsea uvjerljiv

U trećem kolu skupine E i F nije bilo iznenađenja, a moglo je biti. Rakitićeva Sevilla gubila je 2:0 kod kuće od Krasnodara, ali se uz pomoć bivšeg hrvatskog reprezentativca spasila i odnijela pobjedu...

Skupina E

Chelsea - Rennes 3:0

Petu utakmicu zaredom, gledajući Ligu prvala i Premier ligu, Chelsea je bez primljenog pogotka, a u zadnje tri utakmice zabio je deset golova. Rennes se također nije dobro proveo i poražen je 3:0.

Lampardovi igrači kontrolirali su dvoboj, odradili su dobar posao, unatoč činjenici da su uoči ove utakmice saznali kako su ostali bez Kaija Havertza koji je pozitivan na koronavirus.

Do prvog pogotka stigli su u desetoj minuti kada je u 16 metara srušen Timo Werner koji je i bio strijelac vodećeg pogotka s 11 metara.

Do odlaska na odmor još jedan kazneni udarac i novi pogodak Wernera. Ovaj put pucao je Tammy Abraham, lopta je pogodila u ruku Dalberta koji zarađuje drugi žuti karton, a Chelsea kazneni udarac. Werner zabija za 2:0.

Odmah na startu drugog dijela Reece James ubacio je s desne strane, u petercu je na loptu natrčao Abraham i zabio za konačnih 3:0.

Mateo Kovačić ušao je u igru u 63. minuti umjesto Kantea.

Sevilla - Krasnodar 3:2

Kakva utakmica u Sevilli! Domaćin je užasno krenuo, gubio 2:0 nakon 20 minuta, ostao u završnici prvog dijela s igračem manje i svejedno bio bolji u drugom dijelu te napravio preokret i slavio 3:2. Važnu ulogu u svemu tome imao je Ivan Rakitić.

Krasnodar je poveo u 17. minuti golom Sulejmanova iz slobodnog udarca sa 17 metara koji je stigao nakon prekršaja u kontranapadu. Vrlo brzo novi šok za Sevillu, dosuđen ke kazneni udarac koji Marcus Berg pretvara u pogodak.

Sevilla je bila u velikim problemima, pritisnula je i to joj se isplatilo u 42. minuti kada je Jordan ubacio s desne strane, a Rakitić lijepim trzajem glavom s prve vratnice šalje loptu u mrežu.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom dijelu, Jesus Navas nagazio je gostujućeg igrača koji je jurio sam u kontru i pred vratara te je zaradio isključenje.

Bez obzira na igrača manje, Sevilla je nastavila tražiti pogodak. U 69. minuti kobno griješi Da Silva Pantaleo, En Nesyri mu krade loptu i zabija za 2:2.

Tri minute kasnije potpuni preokret. Rakitić je izveo slobodni udarac, odlični ubačaj završio je na vratnici, lopta se odbija do En Nesyrija koji zabija za pobjedu.

Do kraja susreta Sevilla je zadržala prednost i otišla do pobjede, a Ivan Rakitić odradio je svih 90 minuta.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Chelsea3:0Rennes
Sevilla3:2Krasnodar
1Chelsea 614:2+1214
2Sevilla 69:8+113
3Krasnodar 66:11-55
4Rennes 63:11-81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!