Nogomet

Bišćan: 'Očekujem da ćemo nastaviti kao u zadnjim utakmicama'

Branimir Korać • ponedjeljak, 09.11.2020.
Bišćan: 'Očekujem da ćemo nastaviti kao u zadnjim utakmicama'
Foto: Pixsell

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija traži šest bodova u zadnja dva kola čime bi izbporila nastup na Europskom prvenstvu do 21 godine...

Reprezentacija do 21 godine bila je u dosta nezavidnoj poziciji nakon domaćih poraza od Grka i Čeha, ali uz svoje dobre nastupe i dozu sreće uspjela je doći do toga da sama odlučuje o sebi u zadnja dva kola. Odluka o prvom mjestu past će u Škotskoj.

"Očekujemo da nastavimo igrati kao u zadnjim utakmicama. Tu smo gdje smo htjeli biti još od trećeg kola kada smo ušli u probleme. Igrači otad igraju sve bolje, a popratili su nas i rezultati. Kod Škotske igramo protiv izravnog suparnika za prvo mjesto", istaknuo je Igor Bišćan.

Bišćan je Škote jako dobro upoznao.

"Oni su tradicionalni, tvrdi, čvrsti, jednostavno igraju bez previše kombinatorike, najlakšim putem idu prema naprijed. Igraju na tog fizički dominantnog napadača, skupiljaju se oko njega i probavaju doći do lopte. Ako to ne prođe, onda idu u čvrsti blok koji je teško probiti. Strpljivo se brane i u tome uspijevaju. Primili su samo dva gola, jedan smo zabili mi, a drugi je bio slučajni penal protiv Grka. Svi su im stvorili malo prilika, bit će jako teško."

Otpali su Ivanušec i Vizinger, a posebno će nedostajhati Ivanušec.

"Ivabnušec i Vizinger nisu s nama, to su igrači koji su slični po pozicijama. Posebno nedostaje Ivanušec koji je bio jedan od nositelja igre i tu ćemo biti hendikepirani. I ovi drugi koji su bili pozitivni imali su problema i nisu trenirali. Ne znamo kakva je situacija kod Škota, ali svima je tako, situacija je specifična."

I u Škotskoj će se igrati bez gledatelja.

"Nogomet je izgradio posebnost i specifičnost na emocijama publike i igrača, te utakmice jednostavno nisu ono što su bile i neće biti. Svima nama to fali, samim time igrači nisu u stanju pružiti najkvalitetnije od sebe. Treba u tim uvjetima biti dovoljno mentalno jak da te to ne sputava."

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!