Tenis

Čilić poražen već u prvom kolu Sofije

Matej Kačan • ponedjeljak, 09.11.2020.
Čilić poražen već u prvom kolu Sofije

Marin Čilić opet je odradio meč na onoj razini koja se od njega nikako ne očekuje. Hrvat je poražen u prvom kolu ATP turnira u Sofiji od strane Čeha Jonasa Forejteka koji je glasio kao jedan od boljih juniora u svijetu tenisa...

Prvo kolo ATP turnira u Sofiji odmah je bilo kobno za Marina Čilića. Hrvatski je tenisač u Bugarsku stigao kao osmi nositelj, ali je odigrao ispod svake razine i na turniru je trajao tek sat vremena i sedam minuta.

Bolji od njega bio je izvjesni Jonas Forejtek, 19-godišnji Čeh koji leži na 399. mjestu ATP ljestvice i ovo mu je bila tek treća pobjeda u karijeri na ATP razini. Forejtek je već ovim zaradio mnogo bodova jer dosad nije nastupao na razini iznad Challengera ove sezone.

No, njegovi uspjesi dobro su znani onima koju prate juniorski tenis jer je riječ o prvaku US Opena u juniorskoj konkurenciji 2019. godine.

Forejtek je za turnir dobio pozivnicu i odreagirao je sjajno. U prvi je set krenuo s breakom i 2:0, da bi se Čilić vratio na 2:2. No, u sedmom je gemu Forejtek spasio još jednu break loptu Hrvata, a onda i sam iskoristio 15:40, poveo s 5:3 i sigurno odservirao na dvije set lopte za 1-0.

Jednako furiozno Čeh otvara i drugi set, oduzima dva servisa Čiliću i vodi s 4:0, a do kraja je svatko zadržao svoj servis i Forejtek u posljednjem gemu kreće s 40:0 i koristi tek četvrtu set loptu za veliku pobjedu, najveću u karijeri.

ATP Sofija, prvo kolo:
Marin Čilić (Hrvatska, 8) - Jonas Forejtek (Češka, WC) 3:6, 2:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!