Nogomet

Bišćan: 'Dečki su prezentirali hrvatski nogomet na pravi način'

Branimir Korać, hns.family • srijeda, 18.11.2020.
Bišćan: 'Dečki su prezentirali hrvatski nogomet na pravi način'
Foto: Pixsell

U zadnjem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo do 21 godine Hrvatska je pregazila Litvu sa 7:0, a Igor Bišćan mogao je biti zadovoljan...

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija pregazila je Litvu s visokih 7:0, odigrala je sjajnu utakmicu i na kraju joj se poklopilo da je ipak dohvatila drugo mjesto i nastup na Europskom prvenstvu. Igor Bišćan isticao je s kakvim se problemima suočavao na dnevnoj bazi nakon susreta sa Škotskom.

"Situacija je bila specifična nakon te utakmica sa Škotima. Svakim danom smo ostajali bez nekolicine igrača, naposljetku nastupili bez sedmorice prvotimaca te nije bilo idealne pripreme. Ipak, dečki su ostali ozbiljni, odradili svoj dio u jednažbi. Ja sam zadovoljan s 95 posto svega što smo odradili otkako sam postao izbornik, a onih pet minuta mladenačkog blackouta mogu razumijeti."

Hrvatska je u ovim kvalifikacijama igrala dobar nogomet i Bišćan je zadovoljan.

"Dečki su pokazali kako se igra za Hrvatsku, prezentirali su hrvatski nogomet na pravi način - efikasno, kombinatorno i ozbiljno. Kvalifikacije su bile čudne, ali igrači su uvijek motivirani. Ovdje su bili smireni, pametni, nije im želja zamaglila prosuđivanje koje bi ih odvelo u nemirne vode. Ne samo da znaju igrati, nego se znaju i natjecati, a to im je važno za daljnju karijeru."

Novo ime koje se pojavilo je Marko Divković koji je odigrao jako dobru utakmicu protiv Litve.

"Divković je tipičan hrvatski igrač, tehnički jako dobar, inteligencijom na potrebnoj razini i prezentirao se u jako lijepom svjetlu, u utakmici koja nije bila jednostavna i kada je praktično prvi puta s nama. Još su neki naznačili svoju kvalitetu, a dosta je mlađih odigralo zapažene uloge jer bit će nositelji igre u sljedećem ciklusu."

FOTO: Srećko Niketić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!