Nogomet

Liga B: Mađari iskoristili potop Rusa u Beogradu i prošli u elitni rang

Branimir Korać • četvrtak, 19.11.2020.
Liga B: Mađari iskoristili potop Rusa u Beogradu i prošli u elitni rang

Odigrane su sve utakmice Lige B Lige nacija i poznati su svi sudionici elitnog ranga. Mađarska, Wales, Češka i Austrija ušli su u Ligu A...

Mađarska je izborila promociju u Ligu A nakon što je svladala Tursku s 2:0 i još joj se poklopio rezultat iz dvoboja Srbije i Rusije. Mađarima je trebala pobjeda uz kiks Rusa i to se i dogodilo.

Do 57. minute čekala je Mađarska na prvi pogodak, zabio ga je David Siger da bi nakon toga Kevin Varga stavio točku na i i potvrdio pobjedu Mađara.

Istovremeno Rusi su trebali "samo" pobjedu protiv Srbije, a na kraju su teško stradali s 5:0. Srbi su se tako spasili i izbjegli posljednje mjesto u skupini te u Ligu C ispada Turska.

Srbija je već do poluvremena riješila pitanje pobjednika zabivši čak četiri gola. Dva je postigao Luka Jović dok su po jedan dodali Nemanja Radonjić i Dušan Vlahović. U drugom dijelu Filip Mladenović postavio je konačnih 5:0.

U Ligu A odlaze i Austrijanci koji su se pošteno namučili protiv B momčadi Norveške. Norvežani zbog odluke lokalnih epidemiologa nisu mogli otputovati na gostovanje u Austriju te je tamo otišla B reprezentacija koja je odigrala 1:1 i bila na rubu prolaza.

Povela je Norveška golom Ghayasa Zahida u 61. minuti i držala vodstvo sve do 94. kada Adrian Grbić poravnava na 1:1.

Susret bez nekog značaja odigrali su Sjeverni Irci i Rumunji, a završilo je 1:1. Poveli su domaćini golom Liama Boycea, a izjednačio je Eric Bicfalvi.

Wales je svladao Finsku s 3:1 u izravnoj borbi za prolaz. Velšani su imali olakšanm posao nakon što je Jere Uronen isključen u 12. minuti zbog prekršaja kao zadnji igrač obrane. Harry Wilson, Daniel James i Kieffer Moore bili su strijelci za Wales, a Teemu Pukki za Finsku.

U Ligu C ispada Bugarska koja je trebala pobjedu u Irskoj, a odigrala je samo 0:0.

Napredovali su do Lige A i Česi koji su s 2:0 bili bolji od Slovaka i automatski ih poslali u Ligu C. Tomaš Souček i Zdenek Ondrašek bili su strijelci za Češku. Izrael je svladao Škotsku 1:0 čime su Škoti ostali bez prvog mjesta. Zapaprio im je Manor Solomon.

Liga B, šesto kolo:
Mađarska - Turska 2:0
Srbija - Rusija 5:0
Austrija - Norveška 1:1
Sjeverna Irska - Rumunjska 1:1
Wales - Finska 3:1
Irska - Bugarska 0:0
Češka - Slovačka 2:0
Izrael - Škotska

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!