Nogomet

Očajna igra Liverpoola, Ajax i Atalanta ostaju u borbi za prolaz

Jan Šneler • srijeda, 25.11.2020.
Očajna igra Liverpoola, Ajax i Atalanta ostaju u borbi za prolaz

U četvrtom kolu skupine D Ajax i Atalanta upisali su pobjede i ostali u igri s Liverpoolom za prolaz u nokaut fazu...

Premda se očekivalo da bi u skupini D Liverpool mogao gotovo osigurati prolaz u osminu finala, Atalanta im je pomrsila planove. Očekivano, Ajax je svladao Midtjylland i sada je situacija u grupi prilično zanimljiva.

Liverpool - Atalanta 0:2

Inače vrlo cijenjen i među navijačima omiljen Jurgen Klopp danas je napravio nešto što sigurno neće naići na odobravanje. Protiv Atalante izveo je gotovo pa rezervnu postavu, ostavio nekoliko prvotimaca na klupi i epilog je jasan.

Atalanta je upisala vrijednu pobjedu, potpuno zasluženo protiv Redsa koji u cijeloj utakmici nisu uputili udarac u okvir gola. Gosti su imali dobru priliku već nakon devet minuta kada je Alisson sjajno obranio silovit udarac Robina Gosensa.

Liverpool nikako nije mogao povezati linije, bilo je to presporo s velikim brojem krivih dodavanja. Napadački su Mohamed Salah i Sadio Mane bili odsječeni od ostatka momčadi, a Divorck Origi nije igrač kao Roberto Firmino.

Tek smo vidjeli jedan udarac Liverpoola i to Salahov pokušaj na kraju poluvremena koji je otišao daleko preko gola. U nastavku susreta na naplatu je došlo bezobrazno podcjenjivanje od strane Kloppa.

U 60. minuti izigrana je Liverpoolova obrana koja je ostala nepomično stajati, centrirao je Alejandro Gomez, a zakucao u mrežu Josip Iličić. Klopp je ubacio brzo u igru Firmina, Dioga Jotu, Fabinha i Andrew Robertson, ali tempo se ne može okrenuti tek tako.

Samo četiri minute kasnije novi pogodak za Atalantu. Hans Hateboer bio je viši od Robertsona, spustio je za Gosensa koji se odlično snalazi i zabija za velikih 0:2.

Liverpool nije do kraja stvorio pravu priliku, igrači nisu djelovali dovoljno koncentrirano te do promjena na semaforu nije došlo. Velika je ovo opomena za Liverpool koji sljedeće kolo dočekuje Ajax. U tom susretu Redsi nemaju pravo na kiks osim ako ne žele igrati must win utakmicu u posljednjem kolu.

Ajax - Midtjylland 3:1

Ajax je imao jasan plan - pobijediti Dance i nadati se porazu Atalante s kojim bi došli do lijepe prednosti. Talijani su im pomrsili planove, ali Ajax je svoj dio posla odradio i još uvijek odlučuje o svojoj sudbini što je u ovoj fazi idealno.

Bez obzira na dominaciju i niz promašenih šansi u prvom dijelu, domaći nisu uspjeli poentirati. Lassina Traore se dosta ispromašivao, pogodio je i okvir gola, a rezultat se nije mijenjao.

U nastavku ipak nešto preciznija predstava Ajaxa koji je sve riješio u prvih par minuta. U 47. minuti Ryan Gravenberch pogodio je za vodstvo domaćih, a na 2:0 povećao Noussair Mazraoui dvije minute kasnije.

Sve dileme su razriješene u 66. minuti kada je David Neres precizno pogodio s dvadesetak metara za 3:0. Počasni pogodak za goste postigao je Awer Mabil u 81. minuti iz kaznenog udarca, a dodajmo kako je u sudačkoj nadoknadi pocrvenio gostujući Erik Sviatčenko.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Liga prvaka, skupina D, 4. kolo:
Liverpool - Atalanta 0:2
Ajax - Midtjylland 3:1

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

Liga prvaka, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Ajax3:1Midtjylland
Liverpool0:2Atalanta
1Liverpool 610:3+713
2Atalanta 610:8+211
3Ajax 67:707
4Midtjylland 64:13-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!