Vodeni sportovi

Mladost svladala Eger i potvrdila prolaz u osminu finala Euro Kupa

Jan Šneler • nedjelja, 06.12.2020.
Mladost svladala Eger i potvrdila prolaz u osminu finala Euro Kupa
Foto: Pixsell

Završena je kvalifikacijska skupina Euro Kupa koja se ovog vikenda održala u Zagrebu, a Mladost je uz kotorski Primorac prošla dalje...

Nakon sjajne završnice protiv Primorca i pobjede u prvom kolu, zagrebačka Mladost upisala je slavlje protiv mađarskog Egera. Kao što su u najavi Žapci istaknuli, Mađari su opasan protivnik, naročito napadački, ali nedovoljno kvalitetni da ugroze pobjedu Mladosti.

Vidjelo se to već u prvoj četvrtini koju je Mladost dobila s 4:0. Napadačka kvaliteta i hitra igra isplatila se Egeru u drugoj dionici susreta koja je završila 4:4.

Ipak, Mladost nije dozvolila nikakva iznenađenja te je u posljednju četvrtinu ušla s vodstvom 10:4. Sve je bilo riješeno i konačnih 13:7 samo je potvrdilo pobjedu Mladosti.

Najbolji u domaćem sastavu bio je Lovre Miloš koji je postigao četiri pogotka, dok je Josip Vrlić dodao tri gola. Kod Egera najbolji je bio Balint Lorincz s četiri gola.

Prolaskom kvalifikacijske skupine, Mladost je ušla u osminu finala Euro Kupa. Prva utakmica na rasporedu je 27. veljače, a uzvrat će biti 6. ožujka. Protivnik će biti poznat nakon ždrijeba.

Euro Kup, kvalifikacijska skupina:
Mladost - Eger 13:7 (4-0, 4-4, 2-0, 3-3)

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

Euro Kup kvalifikacije, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Mladost13:7Eger
1Mladost 226:15+116
2Primorac Kotor 223:22+13
3Eger 216:28-120

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!