Automoto

Perez napravio pravu senzaciju i uzeo prvu pobjedu na VN Sakhira

Matej Kačan • nedjelja, 06.12.2020.
Perez napravio pravu senzaciju i uzeo prvu pobjedu na VN Sakhira

Nakon odrađene sjajne utrke na VN Sakhira u Bahreinu, ekskluzivni klub pobjednika utrka u Formuli 1 brojniji je za jednog člana. Sergio Perez odvezao je svoj Racing Point do najvišeg mjesta na pobjedničkom postolju...

Nakon još jedne kaotične, ali sjajne utrke u Bahreinu, povijest Formule 1 bogatija je za još jednog pobjednika utrke. Svoju prvu pobjedu ostvario je Meksikanac Sergio Perez u Racing Pointu. Čovjek koji nema posao ni ugovor za sljedeću sezonu i koji je u prvom krugu sudjelovao u sudaru, vratio se na stazu i došao do pobjede.

Najtužnija priča svakako je ona Georgea Russella. Golobradi Britanac je u Mercedesu zamijenio Lewisa Hamiltona te je bio na rubu svoje prve pobjede, ali su u Mercedesu napravili grešku s gumama tijekom pit-stopa dok je safety car bio na stazi.

Russell i Valtteri Bottas su dobili krive gume pa je Russell morao još jednom u boks po nove, ali mu je pri kraju utrke puknula zadnja lijeva pa je morao još jednom, a na kraju je došao u cilj deveti, mjesto iza Bottasa koji je tako još jednom propustio pole-position pretvoriti u pobjedu.

Perez je tako iskoristio kontekst na stazi i došao do pobjede te je prvi Meksikanac pobjednik nakon 1970., a iza njega se smjestio Esteban Ocon u Renaultu te momčadski kolega Lance Stroll koji je upotpunio sjajan dan za Racing Point.

Već je prvi krug donio sudar Maxa Verstappena i Charlesa Leclerca koji je odmah iz utrke izbacio obojicu, a skoro je plasmana koštao i Pereza. No, ispadanje dva konkurenta i greška Mercedesa su otvorili put i sigurno će Meksikanac s pobjedom u džepu lakše naći mjesto na gridu za sljedeću sezonu.

Formula 1, VN Sakhira:
1. Sergio Perez (Racing Point)
2. Esteban Ocon (Renault) +10.518
3. Lance Stroll (Racing Point) +11.869
4. Carlos Sainz (McLaren) +12.580
5. Daniel Ricciardo (Renault) +13.330
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!