Hrvatski kup, Osmina finala, 07.12.2020, 17:00 h, Gradski stadion Velika Gorica
Suci: Ivan Bebek (Rijeka), Robi Kezele (Rijeka), Luka Pajić (Rijeka)
Gorica
Gorica
Josip Mitrović 29'
Kristijan Lovrić 72'
Matar Dieye 77'
3:1(1:0) Lokomotiva
Ibrahim Aliyu 50'
Lokomotiva

Gorica u pet minuta slomila Lokomotivu i izborila četvrtfinale

Matej Kačan • ponedjeljak, 07.12.2020.
Gorica u pet minuta slomila Lokomotivu i izborila četvrtfinale
Foto: Pixsell

Odigran je još jedan susret osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa. Na stadionu u Velikoj Gorici je domaća Gorica izborila četvrtfinale pobjedom nad Lokomotivom od 3:1...

Nakon Osijeka koji je ranije svoje mjesto u četvrtfinalu Kupa izborio protiv Kurilovca, isto je učinila i Gorica koja je ipak imala dosta težu zadatak. U Veliku Goricu je u goste stigao još jedan član HT Prve lige, momčad Lokomotive.

Gorica je bila konkretnija i bolja, ali je susret ipak bio živ sve do kratkog perioda od 72. i 77. minute kad je domaćin s dva pogotka riješio dvojbe i osigurao pobjedu. Od početka je Gorica nametnula svoj ritam, ali u prvih dvadeset minuta nije bilo mnogo nogometa.

Najviše je pokušavao Kristijan Lovrić iz kontranapada, ali bez uspjeha. Prvu konkretnu, veliku priliku ima Gorica u 20. minuti kad je nakon ubačaja lopta došla do Hrvoja Babeca koji je s dvadesetak metara sjajno potegnuo iz voleja, ali je Hendija raspoložen i krasnom obranom čuva mrežu.

Pet minuta kasnije i Lokomotiva propušta najbolju priliku za vodstvo. Nakon udarca iz kuta je glavom pucao Denis Kolinger, ali lopta ide u vratnicu, a onda Kahlina odbija i čisti opasnost. Kad to Lokomotiva nije iskoristila, došla je kazna.

Igrala se 30. minuta i najopasniji i najbolji igrač Gorice je opet bio ključan. Lovrić je osvojio loptu na suparničkoj polovici te je s lijeve strane ubacio centaršut koji dolazi do Mitrovića u petercu za 1:0.

Mogla je Lokomotiva do poluvremena izjednačiti jer je imala još dvije dobre prilike. Dobro je oba puta probijao Karačić koji je prvo povratnom tražio svoje napadače koji su promašivali loptu, a u 37. je ubacio do Aliyua kojem zicer brani Kahlina i Lokomotiva ostaje bez pomalo i zasluženog izjednačenja na odmoru.

No, Lokosi su jednako aktivno izašli i u drugo poluvrijeme i brzo su se nagradili. Prvo je Tahiraj iz dobre pozicije tukao pokraj vrata, a u 50. minuti je 1:1. Chaija je s lijeve strane ostavio loptu za Aliyua, a ovaj s desetak metara mirno trese mrežu.

U 64. Lokomotiva propušta veliku priliku za preokret. Opet je probio Kračić, ovaj put do Tucija koji ostavlja Tahiraju, ali ovom udarac brani sjajni Kahlina. Nakon toga je zapravo Lokomotiva pala, raspala se i dozvolila Gorici da riješi sve.

Prvo je u 65. Matar Dieye glavom promašio zicer iz blizine, ali u 72. Lovrić asistenciji dodaje i pogodak, i to kakav. Pobjegao je s lijeve strane i desnom pogodio u suprotni kut za ljepoticu. Pet minuta kasnije je sve riješeno.

Gorica je odigrala brzu akciju koju su završili Paulius Golubickas asistencijom i Matar Dieye pogotkom, a samo minutu kasnije Lovrić propušta još jednu sjajnu priliku udarcem koji je s ruba 16 metara otišao malo pokraj vrata.

U 90. Lokomotiva ima priliku zakomplicirati nadoknadu, ali je sve pošlo po zlu za Tomića i momčad. Igrao je Babec rukom u svojih 16 metara, a loptu je na bijelu točku postavio Karačić. No, Kahlina je večeras fantastičan te brani i svojoj momčadi osigurava miran plasman među osam najboljih u Kupu.

Hrvatski nogometni kup, 1/8 finala:
Gorica - Lokomotiva 3:1

FOTO: Marko Prpić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!