Hrvatski kup, osmina finala, 24.02.2021, 17:00 h
Šibenik
Šibenik 0:2 Istra 1961
Istra 1961

Istra iznenadila Šibenik i ušla u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa

Jan Šneler • srijeda, 24.02.2021.
Istra iznenadila Šibenik i ušla u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Pixsell

U susretu osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa, Istra 1961 je na Šubićevcu slavila protiv Šibenika te se s 2:0 plasirala u četvrtfinale...

Poznat je i šesti sudionik četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa. U susretu na Šubićevcu, Istra je s 2:0 došla do pobjeda kod Šibenika te tako izborila plasman među osam najboljih.

Nakon lošeg niza u kojeg je upala Istra, pobjeda protiv vrlo ambicioznog Šibenika došla je u pravi trenutak. U susretu osmine finala Istra je sačuvala i praznu mrežu te novi trener Danijel Jumić može biti zadovoljan ishodom susreta u Hrvatskom nogometnom kupu.

Oba pogotka gosti su postigli u drugom dijelu. U 47. minuti mrežu Šibenika načeo je Taichi Hara, a u petoj minuti sudačke nadoknade pobjedu Istre potvrdio je Šime Gržan. Susret je obilježila i prilično čudna situacija iz 26. minute kada je sudac Ante Čuljak sudjelovao u konfuziji sa kolegama iz VAR sobe, no na kraju jedanaesterac za Šibenik nije dosuđen.

Istra sada čeka protivnika u četvrtfinalu, a to će biti bolji iz susreta Oriolika i Rudara iz Labina. Obzirom na kvalitetu niželigaša, Istra ima velike šanse za prolaz u polufinale. Četvrtfinalni susret na rasporedu je 3. ožujka.

Hrvatski nogometni kup, osmina finala:
Šibenik - Istra 0:2

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!