Hrvatski kup, Osmina finala, 16.12.2020, 13:00 h, Gradski stadion Varaždin
Suci: Zdenko Lovrić, Dino Knez, Ivan Janić
Varaždin
Varaždin
Ivan Posavec 40'
1:2(1:0) Rijeka
Nino Galović 78'
Luka Menalo 90'+2'
Rijeka

Varaždinci nisu izdržali, Rijeka u sudačkoj nadoknadi do četvrtfinala

Mihaela Bradovski • srijeda, 16.12.2020.
Varaždinci nisu izdržali, Rijeka u sudačkoj nadoknadi do četvrtfinala
Foto: Pixsell

Nakon što je Dinamo u ranijem terminu eliminirao Rudeš te se pridružio Gorici i Osijeku u četvrtfinalu, to je uspjela i Rijeka koja je slavila u drami u Varaždinu s 2:1...

Treći put u zadnje dvije godine Varaždin i Rijeka su se sastali u osmini finala Kupa i treći put slavila je Rijeka s 2:1. Pobjedu joj je donio Luka Menalo golom u 92. minuti susreta.

U zanimljivom dvoboju odluka je pala tek u samoj završnici kada su se Varaždinci potpuno povukli i već razmišljali o produžecima, sjajnu akciju odigrali su Menalo i Robert Murić, a Menalo ju je okončao laganom egzekucijom.

U prvom dijelu dvoboja u Varaždinu gosti su imali više prilika, ali Varaždin je bio taj koji je poveo. Nakon nekoliko solidnih prijetnji, u 40. minuti Domagoj Drožđek ubacio je iz kornera, a Ivan Posavec glavom poslao loptu u mrežu.

Inače u prvom poluvremenu Simon Rožman morao je povući dvije izmjene i to vrlo rano igru je napustio Ivan Tomečak kojeg je zamijenio Filip Braut da bi nakon toga Braut napustio igru te ga zamijenio Zoran Arsenić.

Kako je susret odmicao, to se Varaždin sve teže branio. U 76. minuti Arsenić šalje loptu glavom u gredu da bi u 78. minuti Rijeka povela. Robert Murić je ubacio, a Nino Galović zabio za 1:1.

Na samom kraju regularnog dijela Menalo je zakasnio na ubačaj Murića da bi dvije minute kasnije ipak uspio. Odigrali su Murić i Menalo dupli pas, lopta je došla do Menala koji iz sredine zabija za 2:1.

Rijeka se tako još jednom provlači i ostavlja Varaždince u ovoj fazi razočarane.

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!