Nogomet

Slovaci priznaju: 'Hrvatska je veliki favorit skupine'

Mihaela Bradovski • utorak, 08.12.2020.
Slovaci priznaju: 'Hrvatska je veliki favorit skupine'
Foto: Pixsell

Slovaci će ponovno biti protivnici Hrvatskoj u kvalifikacijama, ovaj put za Svjetsko prvenstvo u Kataru. U kvalifikacijama za Europsko prvenstvo Hrvatska ih je ostavila iza sebe.

Jučer je u Zürichu održan ždrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a Hrvatska je smještena u skupinu sa Slovačkom, Rusijom, Slovenijom, Ciprom i Maltom.

"U ždrijebu ne odabirete protivnika, moramo se dobro pripremiti. Nije važno koga ćete dobiti u skupini, već kako ste u mogućnosti odigrati utakmicu. Između drugog i trećeg pota nije neka velika razlika, u doigravanju Lige nacija ove su momčadi igrale sve izjednačene utakmice. Hrvatska je kvalitetna momčad koja je u usponu i zasigurno će biti favorit grupe. Šesteročlana skupina za nas je logistička prednost, time imamo riješen program utakmica, ne moramo tražiti protivnike za prijateljske utakmice u tom razdoblju", kaže slovački izbornik Štefan Tarkovič.

Kapetan Slovačke Marek Hamšik ne očekuje lagan posao, ali nada se da će dohvatiti Svjetsko prvenstvo.

"Imamo 'istočnu' skupinu. Bit će vrlo teško, danas više nema laganih protivnika. Nedavno smo se sastali s Hrvatskom, Rusijom i Slovenijom i bile su to teške utakmice. Sad nas čekaju isti protivnici, bit će vrlo važno dobro odraditi prve tri utakmice na proljeće. Dat ćemo sve od sebe da dođemo do Katara, tamo sam već igrao s Napolijem, 2014. u Dohi, u finalu talijanskog Superkupa. Svladali smo Juventus nakon penala."

Milan Škriniar nema dobre uspomene iz dvoboja protiv Hrvatske, dribling Brune Petkovića još uvijek pamti.

"Mislim da su teški protivnici, ali s druge strane to je prolazna skupina. Ponovno ćemo se susresti s Hrvatskom kojoj imamo što vratiti iz prethodnih kvalifikacija. Hrvatska je favorit skupine, ali također ostale momčadi imaju svoju kvalitetu. Bit će sigurno izazovno, ali vjerujem da to možemo, borit ćemo se za prolaz."

Juraj Kucka želio je Talijane u skupini, ali nije mu se ostvarila želja.

"Želio sam samo Italiju u skupini, nažalost, to se nije ostvarilo. Moram biti zadovoljan skupinom, ne može se više mijenjati. Sve momčadi imaju kvalitetu i mogu igrati nogomet, bilo bi teško i da je došao bilo tko drugi. Veselim se kvalifikacijama i idemo se boriti."

Slovački vratar Martin Dubravka odmah je Hrvatskoj dao status velikog favorita skupine.

"Mislim da je skupina vrlo zanimljiva. Naravno, Hrvati su veliki favorit cijele skupine. U njoj su momčadi s kojima smo se imali priliku suočiti u prošlosti, želimo uzeti što više bodova protiv ovih protivnika, naravno, ali bit će vrlo teško. Svaka momčad ima svoje individualne kvalitete, ali naša generacija koja dolazi ima dovoljno samopouzdanja i kvalitete da može dobiti potreban broj bodova i plasirati se na Svjetsko prvenstvo. Čvrsto vjerujem da ćemo uspjeti, optimističan sam. Skupina je zahtjevna, ali ne i neprolazna. Osobno sam želio igrati protiv Portugala s Cristianom Ronaldom. Volim izazove i uvijek se volim suprotstaviti najboljima na svijetu, to mi je bila želja."

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

FOTO: Marko Lukunić/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!