Nogomet

Stojanović: 'Podigli smo se dolaskom Keka, sa svima u skupini može se igrati'

Mihaela Bradovski • srijeda, 09.12.2020.
Stojanović: 'Podigli smo se dolaskom Keka, sa svima u skupini može se igrati'
Foto: Pixsell

Dinamov Slovenac Petar Stojanović zadovoljan je skupinom u kojoj se nalazi slovenska reprezentacija i ističe kako je cilj plasirati se na Svjetsko prvenstvo...

Slovenija je u skupini s Hrvatskom, Rusijom, Slovačkom, Ciprom i Maltom, a Petar Stojanović smatra kako Slovenija može ravnopravno igrati sa svakom od ovih pet reprezentacija.

"Skupina je jako teška s kvalitetnim reprezentacijama poput Hrvatske, Slovačke i Rusije, ali sa svima se može igrati. Od dolaska novog izbornika podigli smo se i nismo izgubili nijednu utakmicu u Ligi nacija. Imamo pozitivnu energiju, no vidjet ćemo kako će biti kada dođu kvalifikacije, ima još dosta do ožujka. Nadamo se najboljem, dat ćemo sve od sebe. Cilj nam je otići na Svjetsko prvenstvo, s Kekom smo se podigli i taktički smo jako dobri", kaže Stojanović za Sportske novosti.

Hrvatsku jako dobro poznaje, već je dugo u Dinamu i HNL-u, ali i Matjaž Kek jako dobro poznaje hrvatske igrače. Osim toga i nekoliko slovenskih internacionalaca igra u HNL-u.

"Imamo vrlo dobre igrače i izbornika, a mi iz HNL-a jako dobro poznajemo hrvatsku reprezentaciju. Sigurno će biti sve drugačije ako će biti gledatelja na tribinama, tada će biti i drugačiji naboj, ali kako god bilo, nama je želja pobijediti u svakoj utakmici, bilo protiv Hrvatske ili Malte. Hrvatska je najkvalitetnija u skupini i neće nam biti lako, ali nećemo se predati."

S Dinamom mu slijedi dvoboj protiv CSKA u Europskoj ligi.

"Svima je jasno da je atmosfera u svlačionici vrhunska, dišemo zajednički i ući ćemo u utakmicu maksimalno s ciljem da pobijedimo i ne primimo gol. Radimo dobro, igramo dobro i želimo završiti skupinu na najbolji način, pobjedom. Ne bih imao ništa protiv 0:0 pa da uđemo u povijest, to još nitko nije uspio."

Za vikend ga očekuje dvoboj protiv Rijeke, ali to još nije u fokusu.

"Sada svi razmišljamo o četvrtku. Svaka utakmica je važna, ali u ovom trenutku CSKA je važniji jer želimo pobjednički završiti europsku godinu."

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!