Nogomet

Jertec: 'Hajduk ima i mana koje ćemo pokušati iskoristiti'

Mihaela Bradovski • petak, 11.12.2020.
Jertec: 'Hajduk ima i mana koje ćemo pokušati iskoristiti'
Foto: Pixsell

Varaždin s novim trenerskim duom dočekuje Hajduk. Samira Toplaka i Branka Lađevića zamijenili su Dario Jertec i Zoran Kastel...

Varaždin u subotu od 17:05 sati na svom stadionu dočekuje momčad Hajduka. Ono što je novost, na klupi Varaždinaca nema više Samira Toplaka već će tu ulogu preuzeti Dario Jertec i Zoran Kastel. Jertec ističe kako će Kastel biti "gazda".

"Mislim da sam se dobro snašao u novoj ulozi, naravno trebalo bi pitati igrače kako su me prihvatili jer je to jedino mjerilo. Kastel je glavni trener dok sam mu ja pomoćnik i tako funkcioniramo i tako ćemo raditi sljedeća tri susreta i nadam se da ćemo izvući uspješne rezultate", istaknuo je Jertec za stranicu Varaždina.

Jertec i Kastel definitivno ostaju na klupi do kraja godine, a za dalje, vidjet će se. Protiv Hajduka i dalje namu pun kadar na raspolaganju.

"Nije savršeno, ali mislim da nijednom klubu u ovom trenutku nije savršeno. I dalje su ozlijeđeni Urata i Peco, a Đurasek, koji je važan dio momčadi, ima tri žuta kartona. Naravno voljeli bi da ih imamo u sastavu, ali svakog koga nema bez njega se mora i može. Igrače pripremamo, voljeli bismo pobijediti, sve ćemo napraviti da odigramo dobru utakmicu, da zalaganje bude na top nivou, a mislim da u tom slučaju rezultat neće biti upitan."

Jertec očekuje otvoren i napadački Hajduk koji se podignuo i igra bolje od dolaska na klupu Bore Primorca.

"Očekujem ofenzivni Hajduk. Hajduk igra dobro, zadnjih par kola imaju dva ofenzivna bočna igrača koja se dižu svaki napad prema naprijed, znamo da su opasni. Međutim, kako imaju vrlina vjerujemo da imaju i mana, na koje ćemo pokušati ukazati svojim igračima i koje ćemo pokušati iskoristiti."

Neugodan niz Varaždina sada traje već predugo, momčad je na dnu ljestvice i potrebno je što hitnije doći do bodova.

"Svjesni smo da subotnji bodovi imaju veliki značaj za oba sastava, međutim mišljenja sam da uvijek veći nagon mora biti u momčadi koja se bori za ostanak. Mi to pokušavamo kod igrača probuditi, vjerujem da jesmo jer ovaj tjedan imamo samo pohvale za rad igrača, idu fenomenalno na treningu i nadam se da će to biti odraz i na utakmici."

Travnjak u Varaždinu neće biti lagan, vremenski uvjeti odradili su svoje.

"Kako će biti nama tako će biti i njima. Mi smo toga svjesni, oni su svjesni, sigurno je da ne dolaze na savršeni teren, svjesni su meteoroloških prilika koji su trenutačno u Varaždinu. Mislim da smo ih mi još bolje svjesni, tome ćemo i malo prilagoditi igru i pokušat ćemo da igru stvorimo tako da to nama bude forca u leđa."

Jertec je dio igračke karijere proveo u Hajduku i ponosan je na to.

"Ponosan sam na to što sam bio igrač Hajduka, Hajduk je veliki klub, institucija, a to je samo motiv više da damo sve od sebe i pokušamo ih u subotu pobijediti. Dolaze u pravom trenutku, nama trebaju bodovi, a Hajduk je, kao ime, dodatni motiv i vjerujem da ćemo u subotu biti pravi i pokušati ostvariti pobjedu."

RTLplay donosi biografsku dramu o nogometnom geniju Diegu Maradoni.

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!