Košarka

Cibosi uvjerljivo preko Alkara do osmine finala Kupa

Matej Kačan • ponedjeljak, 14.12.2020.
Cibosi uvjerljivo preko Alkara do osmine finala Kupa
Foto: Pixsell

Dan nakon poraza u Ljubljani, košarkaši Cibone su na domaćem terenu uspješno odradili obveze u osmini finala Kupa Krešimira Ćosića te su se plasirali na završni turnir pobjedom protiv Alkara...

Odigran je još jedan susret osmine finala Kupa Krešimira Ćosića i poznat je još jedan sudionik završnog turnira. Svoje mjesto među osam je osigurala Cibona koja je deklasirala Alkar u dvoboju dvije umorne ekipe.

Naime, i Cibosi i Sinjani su igrali u nedjelju. Cibona je poražena u Ljubljani kod Cedevita Olimpije, dok je Alkar svladao Furnir te je ostao u Zagrebu. Ipak, nije bio te sreće u ponedjeljak jer su Vukovi ispucali frustracije.

Držao je Alkar nekakav priključak u prvoj koja završava s 21:17 za Cibonu, ali je nakon toga sve jednosmjerna ulica. 28:19 u drugoj podiže razliku na plus 13, a najveći dio posla obavljen je u četvrtoj četvrtini u kojoj je Cibona već razbijenu vojsku dodatno ponizila s 24:8.

Završilo je 96:62, a momčad Ivana Velića su s po 18 poena vodili najiskusniji Josip Bilinovac i Ivan Novačić. 17 je dodao Krešimir Radovčić. Terek Echols je kod Alkara ubacio 22.

Kup Krešimira Ćosića, osmina finala:
Cibona - Alkar 96:62

FOTO: Josip Regović/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!