Košarka

Kerr: 'Trenutno smo jednostavno raštrkani'; Curry: 'IQ ekipe mora biti bolji'

Matej Kačan • subota, 26.12.2020.
Kerr: 'Trenutno smo jednostavno raštrkani'; Curry: 'IQ ekipe mora biti bolji'

Golden State Warriorsi su imali jako loš ulazak u sezonu s dva uvjerljiva poraza, a ključni ljudi franšize su ponudili svoje viđenje stanja na parketu...

Mnogo se očekivalo od ove sezone u Golden State Warriorsima. Nakon poraza u finalu 2019. od Raptorsa i velikih promjena te ozljeda je sezona 2019/20 "bačena u smeće", a za ovu se očekivao povratak trojca Curry-Thompson-Green uz nekoliko pojačanja i povratak u doigravanje.

No, Thompson se ope ozlijedio na pripremama i otpao za sezonu, Green je propustio prve dvije utakmice sezone, dok Curry ne izgleda kao da mu je ugodno na terenu i kao onaj stari, pa su na početku upisana dva teška poraza od Brooklyn Netsa i Milwaukee Bucksa na Božić koji je posebno težak s gotovo 40 poena razlike.

Zato analitičari i navijači sipaju kritike na ekipu koja trenutno nikako ne izgleda kao kandidat za doigravanje, a najviše su komentara prikupili Andrew Wiggins i Kelly Oubre Jr. koji bi kao atletična i talentirana, ali i skupa krila trebali biti najveća potpora Curryju, ali trenutno izgledaju pogubljeno.

Cijelu situaciju je komentirao trener Steve Kerr koji kao najveći problem vidi nedostatak povezanosti i kohezije momčadi na parketu:

"Trenutno smo raštrkani. Izgledao kao nakupina dijelova koji se pomiču", kazao je Kerr nakon poraza od Bucksa. No, situacija bi se trebala popraviti uigravanjem, povratkom Greena i nešto lakšim rasporedom od dvije uzastopne utakmice protiv napadača na finale Istoka.

Sam Curry je svjestan toga da se momčad može poboljšati, ali je također svjestan da se to u skraćenoj sezoni mora dogoditi pod hitno pa je kazao: "Moramo pobjeđivati. Sad."

Komentiravši poraz od Bucksa, Curry je osvrnuo na to da momčad kolektivno ne šutira dobro iako stvara neke dobre prilike. Također, u ranom dijelu sezone kao veliki problem se nameće i obrana.

"Ne znam, moramo se više fokusirati na ono što pokušavamo. Ponekad kad šutevi ne ulaze, pokušavate forsirati i pritiskati, a da ne razmišljate. Naš kolektivni IQ mora biti mnogo bolji u situacijama kad šutevi ne ulaze", kazao je Curry.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!