Zimski sportovi

Gorski kotar ponovno okuplja najbolje skijaše trkače s Balkana

Sportnet • četvrtak, 14.01.2021.
Gorski kotar ponovno okuplja najbolje skijaše trkače s Balkana

Continental Balkan Cup natjecanje je u skijaškom trčanju koje okuplja najbolje skijaše s područja Balkana, a ove godine natjecanje će se održati 16. i 17. siječnja na skijaškom stadionu u Ravnoj Gori te će okupiti najveća imena s našeg područja.

S ciljem podizanja ljestvice kvalitete skijaškog trčanja u Hrvatskoj, Trkačko-skijaški klub “Ravnogorac” je prije šest godina preuzeo inicijativu za organizaciju ovog prestižnog natjecanja. Iako je nedostatak snijega posljednjih godina primorao Ravnogorce na organizaciju natjecanja izvan Ravne Gore, ove godine će se natjecanje održati na skijaškoj stazi u blizini osnovne škole u Ravnoj Gori.

Tako u Ravnoj Gori ovaj vikend možemo očekivati sudionike iz različitih država s područja Balkana. Na dvodnevnom natjecanju sa startom u 9:30 sati, skijašice će u subotu trčati 5 km klasičnom tehnikom, a muške natjecatelje čeka izazov od 10 km. U nedjelju pak imamo priliku gledati sprint slobodnom tehnikom na stazi duljine 1,3 km.

Uzbuđenje oko ovog regionalnog natjecanja nije krio ni Damir Jurčević, predsjednik „Ravnogoraca“: Brojne prepreke, od višegodišnjeg nedostatka snijega i COVID-19 restrikcija, nisu pokolebale skijaški duh Gorskog kotara te se radujemo izdanju ove utrke u Ravnoj Gori.

Organizacija će se provesti u skladu s epidemiološkim mjerama kako bi se zaštitilo zdravlje svih sudionika. Stoga će se natjecanja odvijati bez gledatelja i navijača, te će biti obavezno nošenje zaštitnih maski.

Više informacija možete pronaći na službenom Facebook događaju Continental Balkan Cup: https://fb.me/e/1OvuqHaWT, upitom na mail adrese: [email protected], [email protected] ili pozivom na brojeve 098 301 460 (Damir), 099 873 5812 (Antonija).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!