SP 2021., skupina B, 1. kolo, 15.01.2021, 18:00 h
Španjolska
Španjolska 29:29 Brazil
Brazil

I drugi finalist Europskog prvenstva bez pobjede, Španjolskoj samo remi s Brazilom

Mihaela Bradovski • petak, 15.01.2021.
I drugi finalist Europskog prvenstva bez pobjede, Španjolskoj samo remi s Brazilom

Finalisti Europskog prvenstva nisu upisali pobjedu na startu Svjetskog prvenstva u Egiptu. Osim što je Hrvatska odigrala 29:29 s Japanom, isti rezultat upisali su Španjolci s Brazilom...

Skupinu B, čije se utakmice igraju u Kairu, otvorili su izabrani sastavi Brazila i Španjolske. Europski prvaci nakon prvih 60 minuta zasigurno neće biti zadovoljni količinom pogrešaka u igri i posebno polovičnim bodovnim uspjehom dok je Brazil pokazao da ima više od igre osim tek "mišića".

Najbolje minute na susretu Brazil je odigrao na startu dvoboja pa sve do polovice tog prvog dijela te na samom kraju. Bez na Covid pozitivnog izbornika na klupi i Thiagusa Petrusa u kadru brazilski su rukometaši na najbolji način iskoristili blijedi protivnički start.

Španjolska je u šest uvodnih minuta nanizala promašaj, izgubljenu loptu, prekršaj u napadu, dva puta im je Da Rosa branio pokušaje, a na sve se još nadodalo i isključenje Entrerriosa. Za to vrijeme južnoamerički je sastav otišao na 4:0. Prvi se puta brazilska mreža zatresla dvije minute kasnije, s devet metara poentirao je Daniel Dujšebajev.

Nakon što su Španjolci nekoliko napada kasnije pogodili i okvir gola Brazil se vratio na +4, no sve se mijenja nakon što je Perez de Vargas skupio nekoliko nanizanih obrana.

Izjednačenje stiže sa 17. minutom, a za njega se s linije sedam metara pobrinuo Sole. Upravo su vratar Španjolske i Sole "krivci" i za prvo vodstvo svoje momčadi. Perez de Vargas asistirao je, a desno krilo uspješno stavilo točku na i tog kontranapada.

Do odlaska na odmor izabrana vrsta Jordija Ribere stiže do +3, a u prvih šest minuta nastavka udvostručavaju tu prednost i pri 22:16 brazilska klupa traži minutu odmora.

Na ulasku u posljednjih 15 minuta Španjolska si je sama zakomplicirala život, jedan za drugim isključenja su zaradili Morros i Canellas, a kada je Langaro poentirao za dolazak na -2 Ribera pozvanim time-outom želi prekinuti brazilski nalet.

Međutim, u posljednje četiri minuta ušlo se pri izjednačujućih 26:26 kojima je prethodila jedna od najljepših akcija na utakmici, cepelin pred španjolskim vratima, a taj završni dio dvoboja obilježila su i isključenja na obje strane. Brazilci se nisu dali i nakon odličnog otvaranja ponovno su se digli u pred sam kraj dvoboja.

A taj sam kraj ponudio je pravi triler. Nakon neuspješnog pokušaja Alexa Dujšebajeva Brazil je 20 sekundi prije kraja preko Moraesa stigao do minimalne prednosti da bi konačnih 29:29 postavio Entrerrios.

Kada je u pitanju pojedinačni učinak, u dresu Španjolske najbolji su bili vratar Perez de Vargas sa 17 obrana dok su Fernandez, Sole i Canellas postigli svaki po četiri zgoditka. Stariji Dujšebajev tri se puta upisao u listu strijelaca, ali je tome nadodao i pet promašaja.

Rangel da Rosa susret je završio na 30 posto uspješnosti, odnosno 12 obranjenih pokušaja. Što se brazilskog napada tiče, njega su sa šest pogodaka vukli Moraes i Langaro, no potonjem je za tu brojku trebalo 12 pokušaja.

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

SP 2021., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Španjolska29:29Brazil
Tunis28:30Poljska
1Španjolska 392:85+75
2Poljska 389:78+114
3Brazil 384:94-102
4Tunis 390:98-81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!