Rukomet

Poljaci i Danci pregazili Brazilce i Argentince za kraj prve faze natjecanja

Mihaela Bradovski • utorak, 19.01.2021.
Poljaci i Danci pregazili Brazilce i Argentince za kraj prve faze natjecanja
Foto: Pixsell

Poljska ipak prenosi dva boda u drugu fazu natjecanja nakon što je visoko slavila protiv Brazilaca, a maksimalna četiri boda prenosi Danska koja je bila vrlo uvjerljiva protiv Argentine...

S maksimalnim bodovnim učinkom ušle su Danska i Argentina u međusoban susret trećeg kola skupine D. Skupina je to koja se križa s hrvatskom i kada je prenošenje bodova u pitanju Danci su ti koji će startati s vodeće pozicije, Argentina prenosi dva, dok će Bahrein krenuti s nule.

Više se u ovom dvoboju očekivalo od južnoameričkog sastava no Danska kada odluči već u prvom dijelu riješiti pitanje pobjednika, pa makar sa pola snage, to joj vrlo rijetko ne polazi od ruke. Prvo odvajanje na +3 stiglo je u 13. minuti nakon 5:0 serije skandinavske vrste, a do odmora ta je razlika narasla na 15:10.

U nastavku sve je riješila serija koju su s dva pogotka svaki režirali Magnus Jensen i Bramming, a potonji je u 43. po prvi puta digao dansku prednost na dvoznamenkastu razliku. Do kraja su izabranici Nikolaja Jacobsena stigli do +11 uz raspoložena izdanja Mikkela Hansena sa sedam, odnosno Bramminga i Gidsela sa po pet pogodaka. Kod Argentine je šest puta precizan bio Pedro Martinez.

U skupini B još se više u dvoboju trećeg kola očekivalo od Brazila. Tim više što je poput Poljske u ovaj susret ušao s dva osvojena boda. U konačnici su, zahvaljujući Španjolskoj pobjedi u ranijem terminu, dalje prošli i jedni i drugi, ali samopouzdanje Brazilaca sigurno nije zahvalno na ovih krajnjih -10.

Poljska je uspjela preživjeti desetak minuta prvog dijela u kojima se u strijelce upisao tek Moryto. Nakon njegove solo 3:0 serije Brazil je ekspresno odgovorio sa četiri vezana pogotka i devet minuta prije kraja držao je minimalnu prednost.

Veliki posao u posljednjoj minuti prvog dijela napravili su Gebala i Olejniczak koji su s dva brza gola donijeli svojoj vrsti +2 na odmoru. U brazilskom je dresu u istom periodu podbacio Langaro, s dva pogotka iz pet pokušaja.

Poljska je posao zaključila u prvoj polovici drugog dijela, u periodu u kojem Brazil od 36. do 44. minute tek jednom uspio pronaći put do njene mreže. S druge strane, brazilska se mreža u istom razdoblju tresla osam puta i razlika od deset zgoditaka koju je Sicko tada postavio odgovara onoj konačnoj.

Sicko i Moryto predvodili su Poljsku sa zajedničkih 12 pogodaka, jedan manje, njih pet, postigao je Gebala dok je vratar Morawski skinuo deset protivničkih šuteva. Na drugoj su se strani ispromašivali Teixeira (1/5), Langaro (4/9), a Toledo je susret završio s tri pogotka iz dvostruko više pokušaja.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

SP 2021., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Španjolska36:30Tunis
Brazil23:33Poljska
1Španjolska 392:85+75
2Poljska 389:78+114
3Brazil 384:94-102
4Tunis 390:98-81

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!