Rukomet

Silvio Ivandija u podcastu: 'Igrači bi trebali priuštiti Linu kvalitetan odlazak'

Matej Kačan • nedjelja, 24.01.2021.
Silvio Ivandija u podcastu: 'Igrači bi trebali priuštiti Linu kvalitetan odlazak'

Silvio Ivandija je gostovao kod Ivone Hemen u podcastu "Igrač više", a u razgovoru se osvrnuo na poraz od Argentine, stanje u rerpezentaciji, ali i na svoje iskustvo s Riverom u kataru...

Gost rukometnog podcasta "Igrač više" ovaj put je bio trener sesveta Silvio Ivandija koji ima iskustvo suradnje s Linom červarom koji je dao ostavku, a razgovor je krenuo negativnim tonovima zbog šokantnog i velikog poraza od Argentine. Ivandija nije htio spekulirati o tome postoje li problemi u ekipi i jesu li oni krivac poraza.

"Nije se na terenu vidjelo da imaju probleme, ali se vidio tako loš pristup koji nije ogledalo reprezentacije. To je veliki upitnik za mene, a u karijeri sam bio dio stožera s Linom i s tim igračima. Ušli su u utakmicu kao da su već pobijedili. Očekivao sam da ćemo izvuči pouke nakon prvog poluvremena, ali smo se vratili lošoj napadačkoj igri. Bilo je previše individualnih poteza, a premalo koletivne igre koja nas je inače krasila i potonusli smmo pa ni mladi nisu odreagirali kao protiv Bahreina", započeo je Ivandija.

Dotaknuo se i uvijek vruće teme na ovom Prvenstvu, Ivan Čupić na desnom vanjskom koji mnogima nije jasan.

Vidjeli smo da je Martinović imao problema s virozom, Šebetić je odradio obrambeni posao, od njega nismo baš ni očekivali nešto u napadu pa je Lino vjerojatno pokušao s Čupićem na vanjskom dobiti nešto, Čupić je to igrao i u Vardaru. Čupić je bio odličan u prvom poluvremenu, ali realno, mi nismo dali gol u prvih 10 minuta u prvom poluvremenu, u drugom je u 20 minuta zabio samo Marko Mamić."

Hrvatska se mora vaditi protiv Danske, a gost se baš i ne pouzdaje u to da Danci neće ići s punim gasom. Dapače, to je opasnost.

"Ja ne vidim to da će Danci biti opušteni, oni su možda i opasniji kad su opušteni. Njima ništa ne znači, ali ti se onda može dogoditi da ti Hansen koji je opušten zabije desetak golova. Moramo ući u nš ritam i pokrenuti stroj, onda odigramo fenomenalne utakmice. Njima nikad nije ležala naša 5-1 zona, ali i kvalitetna 6-0 zona s našom visinom u dobroj pokretljivosti. To treba prenijeti na viši level, nama i nije toliki problem obrana, koliko loš napad."

Osvrnuo se i na Červarovu ostavku.

"Ako je Lino najavio odlazak poslije prvenstva, onda bi igrači trebali pokazati reakciju da su zahvalni za sve što je učinio i da mu priušte kvalitetan odlazak, mislim da bi mu trebali pokloniti dostojan opraštaj. Ako će taj potez probuditi ekipu i izazvati reakciju, onda je dobro, ali sam ja sto posto uvjeren da neće promijeniti odluku. Lino je uvijek bio poseban, imao je posebne izjave i reakcije, takav je i ostao. Nisam očekivao to od njega, ali oni koji su tamo znaju najbolje što učiniti. Oni će tamo imati sastanke u Savezu i s Linom i mobilizirat će se. Što se tiče broda koji tone, on nije odmah otišao, već je najavio odlazak. Može utjecati na igrače, ali zašto ne bi utjecalo pozitivno?"

Cijeli podcast možete pogledati na Facebook stranici "Vrijeme je za rukomet" i na poveznici ispod: