SP 2021., nokaut faza, četvrtfinale, 27.01.2021, 20:30 h
Francuska
Francuska 35:32 Mađarska
Mađarska

Mađari namučili Francuze i upisali poraz tek u produžetku

Branimir Korać • srijeda, 27.01.2021.
Mađari namučili Francuze i upisali poraz tek u produžetku

Francuska je imala težak posao u četvrtfinalu gdje ju je čekala preporođena Mađarska. Mađari su odigrali odličan turnir, bili su jednako tako odlični i u četvrtfinalu, ali Francuska je ipak bila bolja...

Kvaliteta i širina Francuza na kraju su ipak presudili. Mađarska je odigrala vrlo hrabro, odvukla je meč u produžetak, ali nije bilo snage za dovršiti iznenađenje.

Francuska je u utakmicu s Mađarskom ušla kao favorit, ali u prvih deset minuta dogodilo joj se nešto slično kao Hrvatskoj protiv Argentine. Uspavan ulazak u utakmicu i Mađari su to znali kazniti.

Francuzi se nisu niti okrenuli, a već je stajalo čak 7:1 na ljestvici. Ono pšto je posebno moglo brinuti Gillea u tim trenucima je uz impotentan napad svakako mekana i propusna obrana.

Mađari su lakoćom dolazili do realizacije, na drugoj strani briljirao je Mikler i tek u 12. minuti Francuzi su došli do svog drugog gola. Tu su smanjili na 7:2 i počeli se buditi. Obrana je postala čvršća, Mađari više nisu tako lako prolazili, a na krilima veterana Michaela Guigoua Francuska je počela hvatati priključak.

Serijom 5:0 ispjeli asu smanjiti na 9:8, ali do odlaska na odmor ipak nisu uspjeli doći do poravnanja.

No kako se utakmica krenula razvijati, Gille sigurno nije bio nezadovoljan s tih 14:12 za Mađarsku na odmoru.

U drugom dijelu rezultat se dugo lomio, Mađari su bili tu negdje i nakon što su Francuzi uhvatili priključak, nisu im dopustili da naprave razliku i odvoje se.

No, ipak u zadnjih deset minuta francuska kvaliteta je isplivala. Tri kola zaredom, dva Lagardeova i jedasn Descatov bili su dovoljni za seriju 3:0 i odlazak na 28:25.

Nakon Miklerovog sjajnog prvog dijela, mađarski vratari su se "ugasili", a Francuska je održavala razliku do minutu i pol prije kraja kada je Mathe smanjio na 30:29. Francuzi nakon toga griješe, a 30 sekundi prije kraja Bence Banhidi s crte poravnava.

Francuzi su jednostavno prerano pomislili da su priveli susret kraju, opustili su se u napadu i za to su kažnjeni. Umjesto da mirno privedu utakmicu kraju, otišli su u produžetke.

Tamo je Francuska ipak iskontrolirala utakmicu i upisala pobjedu 35:32. Guigou je nakon sjajno odrađenog prvog poluvremena i 6/6 učinka, u drugom dijelu dogovorno prepustio mjesto Descatu koji je također bio dobar i dodao je pet golova. Kod Mađara Banhidi je zabio šest golova, a Mate Lekai pet.

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

SP 2021., nokaut faza

četvrtfinale

Danska39:38 **Egipat
Francuska35:32 *Mađarska
Španjolska31:26Norveška
Švedska35:23Katar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!