SP 2021., nokaut faza, četvrtfinale, 27.01.2021, 20:30 h
Španjolska
Španjolska 31:26 Norveška
Norveška

Španjolci održali lekciju Norvežanima i lako prošli do polufinala

Branimir Korać • srijeda, 27.01.2021.
Španjolci održali lekciju Norvežanima i lako prošli do polufinala

Trebala je to biti poslastica četvrtfinala, ali na kraju je ispalo kao lagan posao za Španjolce. Norveška nije bila prava i upisala je poraz 31:26...

Još jedna potvrda onog kako Španjolci sa svakom utakmicom izgledaju sve bolje i rastu kroz turnir. Ovo nije prvi takav slučaj, događalo se i ranije da se u početku muče, ali sa svakom utakmicom su sve bolji.

Za četvrtfinale Svjetskog prvenstva trebali su dobar nastup, pa čak i više od toga. I dobili su ga, svladali su Norvešku s glatkih 31:26 i to potpuno zasluženo.

Norveška od početka turnira nije izgledala onako dobro kao na zadnja 2-3 natjecanja. Sve se svodilo na inspiraciju Sandera Sagosena, a kada su Norvežani ovdje ostali bez svoje prve zvijezde, znalo se da će sve to polako ići na španjolski mlin.

Iskusni Španjolci vrlo lako su detektirali na koji način doći do pobjede, imali su i raspoloženije vratare te su mirno odrađivali posao.

Zadnji put Norvežani su bili u igri sredinom prvog dijela kada su serijom od tri pogotka uspjeli poravnati na 6:3 nakon čega Španjolci rade 5:1 i odvajaju se. Do kraja prvog dijela Norveška je primila čak 21 pogodak, praktički ništa nije uspjela obraniti i na odmoru je gubila 21:15.

Nakon što je Sagosen napustio igru u prvom dijelu i otišao u svlačionicu, nekako su potonule i norveške nade.

Na početku drugog poluvremena, Norveška je povezala tri gola i smanjila na 21:18 i to je bilo sve. Kasnije je Španjolska rutinski iskontrolirala susret i otišla u polufinale.

Alex Dujšebaev postigao je osam golova, šest je dodao Ruben Marchan, a 19 obrana upisao je Rodrigo Corrales. Kod Norveške šest golova je postigao Magnus Jondal, a Torbjorn Bergerud skupio je 13 obrana.

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

SP 2021., nokaut faza

četvrtfinale

Danska39:38 **Egipat
Francuska35:32 *Mađarska
Španjolska31:26Norveška
Švedska35:23Katar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!