SP 2021., nokaut faza, četvrtfinale, 27.01.2021, 20:30 h
Švedska
Švedska 35:23 Katar

Šveđani najlakše do polufinala, Katar kratko izdržao

Mihaela Bradovski • srijeda, 27.01.2021.
Šveđani najlakše do polufinala, Katar kratko izdržao
Foto: Pixsell

Najlakši posao u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva imala je Švedska koja je visoko slavila protiv Katara 35:23. Raspoloženi Šveđani rutinski su slavili i izborili polufinale...

Potpuno drugačiji dvoboj u odnosu na susret Danske i Egipta odigrali su rukometaši Švedske i Katara. Sastav Valera Rivere u četvrtinu finala prošao je iz hrvatske skupine, a u današnjem dvoboju ravnopravan je protivnik bio nešto malo više od 20 minuta.

Kada je u 21. minuti Hassaballa pogodio za 8:7 teško da su i Šveđani očekivali da će na kraju slaviti s visokih +12. Početak kraja Katarana započeli su 4:0 serijom Darj, Gottfridsson, Pellas i Claar i do odlaska na odmor semafor se zaustavio na 14:10 za skandinavsku vrstu.

Na putu do te prednosti veliku je ulogu imao švedski vratar Andreas Palicka koji je zaustavio osam protivničkih šuteva. Protiv njegovog izdanja iz prvih pola sata nije mogao niti, do četvrtfinalnih susreta, najbolji strijelac Prvenstva Frankis Marzo koji je u nastavak ušao s 2/5 učinkom.

A početak nastavka uklonio je sve eventualne dvojbe oko putnika u polufinale. Nova 4:0 serija digla je Šveđane na 18:10, a za dvoznamenkastu je prednost u 38. minuti pogodio Gottfridsson. Sve do kraja bilo je tek odrađivanje posla s nekim drugim pojedincima u prvom planu.

Palicka je u konačnici skupio 10 obrana, a kada je u pitanju napad pobjedničkog sastava susret su s osam pogodaka iz jednako toliko pokušaja završili Pellas i Chrintz. Na drugoj strani osim Marza, koji je u 60 minuta 12 puta šutirao na protivnička vrata od čega je precizan bio pet puta, proslavio se nije niti Youseef Ali s 3/7 učinkom.

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

FOTO: Slavko Midžor/PIXSELL

SP 2021., nokaut faza

četvrtfinale

Danska39:38 **Egipat
Francuska35:32 *Mađarska
Španjolska31:26Norveška
Švedska35:23Katar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!